Ελλάδα

Διακοπές-Πάσχα: Μετ’ εμποδίων η επιστροφή των εκδρομέων

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν κυρίως στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Κόρινθος-Αθήνα, όπου καταγράφηκαν σημαντικές καθυστερήσεις.

Αττική, Πάσχα, Διακοπές, Επιστροφή, Εθνικές Οδοί, Μποτιλιάρισμα, Καθυστερήσεις, Διόδια, Ελευσίνα, Αφίδνες, Λιμάνι Πειραιά
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με υπομονή έπρεπε να είναι οπλισμένοι οι οδηγοί που επέστρεψαν στην Αττική από τις διακοπές του Πάσχα.

Η κίνηση και στις δύο εθνικές οδούς Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου ήταν ιδιαίτερα αυξημένη.

Σε πολλά σημεία παρατηρήθηκε και μποτιλιάρισμα με τα οχήματα να κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες σχηματίζοντας ουρές χιλιομέτρων.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν κυρίως στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Κόρινθος-Αθήνα, όπου καταγράφηκαν σημαντικές καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με την Τροχαία Αττικής, οι καθυστερήσεις ξεκίνησαν λίγο μετά το Κιάτο, ενώ αρκετά προβλήματα υπήρξαν στο οδικό κομμάτι από την Κόρινθο έως τους Αγίους Θεόδωρους και από Κινέτα έως Μέγαρα.

Όπως μεταδίδει το megatv.com, καθυστερήσεις σημειώθηκαν και στα διόδια του Καλαμακίου.

Καλύτερη ήταν η εικόνα στην Αθηνών-Λαμίας, όπου οι οδηγοί συνάντησαν καθυστερήσεις λίγο πριν από τη Μαλακάσα.

Στην Αττική από τα δύο διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών πέρασαν 300.000 οχήματα.

Υπενθυμίζεται ότι σε 576.914 ανήλθαν τα οχήματα που εξήλθαν από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών κατά το διάστημα από 7 έως 14 Απριλίου, με αφορμή τις εορτές του Πάσχα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας.

Μεγάλη κινητικότητα και στο λιμάνι του Πειραιά. Σήμερα είναι προγραμματισμένο να φτάσουν στο λμάνι του Πειραιά 20 πλοία. Μόνο από το λεκανοπέδιο της Αττικής έφυγαν με όλα τα μέσα 1,5-2 εκατομμύρια πολίτες.

Δείτε επίσης