Ελλάδα

Πέντε αστυνομικοί εμπλέκονται στο κύκλωμα εκβιαστών που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Αττικής

Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθούν τα πρώτα εντάλματα σύλληψης, για τα αρχηγικά μέλη της συμμορίας.

Αστυνομικοί, Κύκλωμα Εκβιαστών, Εντάλματα Σύλληψης, Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, Τοκογλυφίες
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στα χέρια του εισαγγελέα βρίσκεται η δικογραφία της προκαταρκτικής έρευνας της Δίωξης Εκβιαστών για την εξάρθρωση μια από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις στην οποία, μάλιστα, εμπλέκονται αστυνομικοί αλλά και συγγενικά τους πρόσωπα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η Δίωξη Εκβιαστών την περασμένη Δευτέρα παρέδωσε στην Εισαγγελία Αθηνών, ογκωδέστατη δικογραφία, για την άσκηση ποινικών διώξεων και έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, κατόπιν και της ύπαρξης σχετικής Εισαγγελικής Παραγγελίας, με την εξιχνίαση μίας εκ των μεγαλύτερων εγκληματικών οργανώσεων επιπέδου «μαφίας» με πολλές διακλαδώσεις και «πλοκάμια» σε διάφορα επίπεδα, με βαριά κακουργήματα, ύστερα από απόρρητη έρευνα δύο ετών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες για την υπόθεση έχει απευθείας ενημέρωση η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, καθώς εμπλέκονται συγγενείς αστυνομικών και πολλοί επίορκοι ένστολοι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προέκυψε εμπλοκή για περισσότερα από 60 άτομα και αφορά εκβιάσεις, απάτες, τοκογλυφίες, διακίνηση όπλων και ναρκωτικών, πλαστογραφίες και «ξέπλυμα βρώμικου» χρήματος.

Εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθούν τα πρώτα εντάλματα σύλληψης, για τα αρχηγικά μέλη της συμμορίας.

Δείτε επίσης