Ελλάδα

Μυτιλήνη: Τα χτυπήματα της μοίρας, οι άγριοι καβγάδες και η δολοφονική επίθεση

Για "αθέλητη πράξη" κάνει λόγο ο δικηγόρος της 48χρονης - Η εξάρτηση από το αλκοόλ και το σενάριο της ενδοοικογενειακής βίας

Μυτιλήνη, Οικογενειακό δράμα, Δολοφονική επίθεση, Διασωληνωμένος, Νοσοκομείο,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ένα οικογενειακό δράμα βλέπει το φως της δημοσιότητας αυτές τις ημέρες στο όμορφο νησί της Λέσβου με «πρωταγωνιστές» ένα ζευγάρι από την Μυτιλήνη.

Η «είδηση» που έχει κατακλύσει τα μέσα ενημέρωσης είναι η απόπειρα δολοφονίας ενός 58χρονου άνδρα, του Γιάννη, από την ίδια του την σύζυγο μια 48χρονη γυναίκα, που πάνω σε μια έντονη λογομαχία το μεσημέρι της Πέμπτης αποπειράθηκε να τον σκοτώσει, περιλούζοντας τον με βενζίνη.

Σε μια στιγμή έντασης ίσως και ζήλειας, το θολωμένο –πιθανότατα και από το αλκοόλ-μυαλό της 48χρονης, έκανε μια απίστευτη και αδικαιολόγητη πράξη, που παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή του άντρα της. Ενός ανθρώπου που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Θεσσαλονίκης.

Πίσω από αυτήν την τρομακτική ενέργεια για την οποία χθες η 48χρονη οδηγούμενη στον ανακριτή, έδειξε μετανιωμένη, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, κρύβεται ένα δράμα άνευ προηγουμένου.

Κρύβονται τα αδυσώπητα χτυπήματα της μοίρας σε αυτό το ζευγάρι που τους διέλυσε, τους τσάκισε.

Οι θάνατοι των δύο από τα τρία παιδιά τους μέσα σε διάστημα είκοσι χρόνων, δεν είναι κάτι που ξεπερνιέται. Βέβαια δεν είναι και αιτία να αποπειραθείς να σκοτώσεις τον άνθρωπο με τον οποίο έφτιαξες οικογένεια και έφερες στη ζωή τρία παιδιά.

Η 48χρονη γυναίκα όπως φαίνεται από τις μαρτυρίες των συγγενών αλλά και των γνωστών, δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τις απώλειες των παιδιών της.

Τον μικρό της τον γιο τον έχασε σε ηλικία μόλις 7 χρόνων (πριν είκοσι χρόνια) όταν το παιδί έπεσε με το ποδήλατο του από τον μόλο του λιμανιού στη θάλασσα και πνίγηκε.

Το 20χρονο κορίτσι της, έφυγε από την ζωή πριν από τρία χρόνια, σε τροχαίο δυστύχημα..

Στην οικογένεια έχει μείνει ένα και μοναδικό παιδί για το ζευγάρι από το Πλωμάρι, ένας 30χρονος που προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει.

Διέξοδο στο αλκοόλ - «Η κόρη μου έπινε» λέει ο πατέρας της 48χρονης

Η 48χρονη γυναίκα μετά το διπλό τραγικό χτύπημα της μοίρας δεν μπόρεσε να συνέλθει ποτέ.

Βρήκε παρηγοριά στο ποτό, μεθούσε και ξεσπούσε στον σύντροφο της.

Οι καυγάδες ανάμεσα στην γυναίκα και τον 58χρονο επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του εστιατορίου στο λιμάνι της Μυτιλήνης, ήταν συχνοί.

Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι τόσο ο άντρας που τώρα χαροπαλεύει στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου όσο και η γυναίκα του, είχαν κακοποιητική συμπεριφορά ο ένας έναντι του άλλου.

Στο σώμα της γυναίκας σύμφωνα με τον δικηγόρο της, υπάρχουν σημάδια κακοποίησης, για αυτό άλλωστε ζήτησε και ιατροδικαστική γνωμάτευση χθες προκειμένου να διαπιστωθεί ότι η 48χρονη κακοποιούνταν από τον 58χρονο σύζυγο της.

Όμως η συγκεκριμένη υπόθεση που βλέπει το φως της δημοσιότητας από ότι φαίνεται έχει και μία ακόμη πτυχή, αυτήν της ζήλειας της 48χρονης για τον άντρα της.

Άτομα από το κοινωνικό περιβάλλον του ζευγαριού, υποστηρίζουν ότι αρκετοί από τους καυγάδες και τις λογομαχίες τους, ξεκινούσαν από την ζήλεια της 58χρονης γυναίκας.

Έπινε βότκα και ούζο, γκρίνιαζαν

Ο πατέρας της 49χρονης μίλησε για τα προβλήματα με το αλκοόλ που αντιμετωπίζει η κόρη του, μετά την απώλεια των παιδιών τους και για τους καβγάδες με τον σύζυγό της.

«Έπινε βότκα και ούζο. Γκρίνιαζαν κάθε λίγο… Δεν ήταν για να χωρίσουν, αλλά μάλωναν και γκρίνιαζαν κάθε λίγο με τον άντρα της στο σπίτι, επειδή έπινε» είπε ο πατέρας της κατηγορούμενης. Όπως ανέφερε, η 49χρονη ξεκίνησε να πίνει μετά τον θάνατο των παιδιών της και παρά τις παραινέσεις του ίδιου, δεν σταμάτησε.

«Ήθελα να την πάρω να δω τι έγινε, αλλά το κινητό της το έχουν πάρει μέσα στο ψυχιατρείο και δεν το σηκώνει», πρόσθεσε κι εξήγησε πως έμαθε από τον γιο της όσα έχουν συμβεί. «Τον γαμπρό μου τον πήγαν αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη με εγκαύματα… Μάλλον πιωμένη ήταν», κατέληξε ο πατέρας της 49χρονης.

Ο θάνατος δύο παιδιών τσάκισε ψυχολογικά το ζευγάρι

Ο 58χρονος επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Μυτιλήνη, νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», καθώς έχει υποστεί εγκαύματα στο 45% του σώματος του.

Την ίδια στιγμή η 48χρονη παρολίγον δολοφόνος του άντρα της, παραμένει κρατούμενη στο Αστυνομικό τμήμα Μυτιλήνης, προκειμένου να απολογηθεί το πρωί της Δευτέρας 24 Απριλίου.

Ξαδέλφη του ζευγαριού μόλις έμαθε για τα όσα φρικτά έγιναν το μεσημέρι της Πέμπτης μέσα στο εστιατόριο του 58χρονου, ανέφερε ότι το ζευγάρι έχει χτυπηθεί αλύπητα από τη μοίρα.

«Η κοπέλα είναι ξαδέλφη μου. Είναι από το Πλωμάρι. Πριν τρία χρόνια έχασε το κορίτσι της σε τροχαίο και πριν 20 χρόνια έχασε το πρώτο της παιδί όταν έπεσε με το ποδήλατο στη θάλασσα και πνίγηκε. Ήταν τρελαμένη η κοπέλα», είπε η ξαδέρφη της κατηγορούμενης στο Star. «Ήταν καλά παιδιά και οι δύο. Έχουν ένα ακόμα παιδί που είναι τώρα 30 χρόνων», είπε μία άλλη συγγενής της 49χρονης.

«Αθέλητη πράξη» η πυρπόληση του 58χρονου, λέει ο δικηγόρος της Τάσος Χατζηγιάννης

Δεν είχε ανθρωποκτόνο διάθεση, ούτε και την πρόθεση να προκαλέσει κακό στον σύζυγό της, δήλωσε ο δικηγόρος της Τάσος Χατζηγιάννης, έξω από το δικαστικό μέγαρο που μεταφέρθηκε η 49χρονη γυναίκα χθες το μεσημέρι.

Μάλιστα ο συνήγορος της έκανε λόγο για "αθέλητη πράξη" γιατί η ίδια "προσπάθησε στη συνέχεια να κατασβέσει με κίνδυνο τη ζωή της". Γι' αυτό όπως είπε και στην προσπάθεια να σβήσει τη φωτιά που η ίδια προκάλεσε. φέρει εγκαύματα στα χέρια.

Παράλληλα ο κ. Χατζηγιάννης ισχυρίστηκε ότι η πελάτισσα του έχει εθισμό σε εξαρτησιογόνες ουσίες όπως είναι το αλκοόλ λόγω της απώλειας δύο παιδιών, το πρώτο σε ηλικία 7 ετών και το δεύτερο σε ηλικία 19 ετών.

Δείτε επίσης