Ελλάδα

Κύκλωμα εκβιαστών: Συγκλονιστικές οι νέες αποκαλύψεις θυμάτων της εγκληματικής οργάνωσης

Η δράση της «Greek Mafia» στην Κόρινθο, η παροχή «προστασίας» και ο σοβαρός τραυματισμός ξενοδόχου από πυροβολισμό-προειδοποίηση

Κύκλωμα Εκβιαστών, Αστυνομικοί, Εγκληματική Οργάνωση, Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ΕΔΕ, Αρχηγείο, Ελληνική Αστυνομία, Απόστρατος, κυκλωμα εκβιαστων, εγκληματικκη οργανωση
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ένα και πλέον μήνα νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο ο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην Κορινθία, που δεν ενέδωσε στις πιέσεις το κύκλωμα εκβιαστών και τοκογλύφων - γνωστό πλέον και ως «Greek Mafia» - το οποία εξάρθρωσε το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, καθώς δεν πλήρωσε «προστασία» σε παρακλάδι της εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας, περί την 14:10 ώρα της 15-07-2020, στο Κοκκώνι Κορινθίας, έξωθι εισόδου ξενοδοχείου, δυο άγνωστοι δράστες, φορώντας μπαλακλάβα στο πρόσωπο, και επέβαιναν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, προσέγγισαν τον σύζυγο της ανωτέρω ιδιοκτήτριας, υπήκοο Η.Π.Α. S. S ο οποίος βρισκόταν πεζός πλησίον του οχήματός του. Στη συνέχεια ο ένας εξ αυτών αποβιβάστηκε από την μοτοσυκλέτα, πυροβόλησε πέντε φορές τον Αμερικανό υπήκοο από κοντινή απόσταση, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του τελευταίου στο αριστερό πόδι. O δράστης επιβιβάστηκε στη μοτοσικλέτα, που οδηγούσε συνεργός του, και τράπηκαν σε φυγή, προς άγνωστη κατεύθυνση

Από την ακρόαση των καταγεγραμμένων τηλεφωνικών συνομιλιών του 66χρονου E.M προέκυψε η εμπλοκή του και η σχέση του στην απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του ξενοδόχου. Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της 16-07-2020, δηλαδή μία ημέρα μετά από την ένοπλη επίθεση, ο 66χρονος πραγματοποίησε τηλεφωνική επικοινωνία με τον επιχειρηματία της περιοχής, ο οποίος επανειλημμένως τον ρώτησε αν ήταν όλα εντάξει. Ο 66χρονος του αποκρίθηκε θετικά και ο 50χρονος του απάντησε ότι δεν ήθελε να μάθαινε τίποτα παραπάνω μέσω τηλεφώνου, υποδηλώντας με αυτόν τον τρόπο ότι ο Ε.M είχε συμμετέχει σε κάποια σοβαρή έκνομη ενέργεια.

Σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία που πραγματοποίησε ο 66χρονος με τον Π. Χ μέλος του κυκλώματος, ο τελευταίος του ανέφερε χρησιμοποιώντας συνθηματικές εκφράσεις, ότι την επόμενη ημέρα είχε προγραμματίσει να συναντηθεί με άτομο που σχετίζονταν με το ξενοδοχείο «M......» και τον είχε προσεγγίσει έτσι ώστε να έληγε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε με τον 66χρονο. Ο 43χρονος σχολίασε ότι, από την εν λόγω συμφωνία που θα πραγματοποιούσαν θα είχαν και οι δύο οικονομικό όφελος.

Μεσημβρινές ώρες της 22-08-2020, ο Π. Χ., πριν την συνάντηση του με το αναφερόμενο άτομο, εξήγησε στον 66χρονο για το εν λόγω άτομο ότι δεν γνώριζε σχετικά με την μεταξύ τους φιλική σχέση. Μάλιστα, ο Π. Χ. σχολίασε ότι πραγματοποιούσε την συνάντηση με το άτομο και αφού κατέληγαν στην συμφωνία θα ενημέρωνε σχετικά τον 66χρονο, ώστε να προγραμμάτιζε νέα συνάντηση, στην οποία θα παρευρίσκονταν όλοι μαζί. Πράγματι, αμέσως μετά από την συνάντηση που πραγματοποίησε ο 43χρονος με το άτομο του ξενοδοχείου, ενημέρωσε τον E.M για την θετική της έκβαση και ανέφερε ότι θα πήγαινε να τον συναντήσει.

Σε σχετική ερώτηση για το ακριβές σημείο που βρίσκονταν ο 43χρονος, την ώρα της συνομιλίας, ο τελευταίος του απάντησε ότι βρισκόταν έξω από το ξενοδοχείο με την επωνυμία «Μ.....» και μόλις είχε περατώσει την συνάντηση του με το άτομο του ξενοδοχείου.

Η κατάθεση του ξενοδόχου

Εξεταζόμενος από κλιμάκιο της Τμήματος Εκβιαστών, το θύμα της ένοπλης επίθεσης, κατέθεσε ότι, στις 5 Ιουλίου του 2020, μία ημέρα μετά από τα εγκαίνια του ξενοδοχείου, ιδιοκτησίας της συζύγου του, που βρίσκεται στην Κόρινθο, ο 66χρονος «μπράβος» τον προσέγγισε και απαίτησε εκβιαστικά από αυτόν, εβδομαδιαία χρηματικά ποσά της τάξεως 80 έως 100 ευρώ με πρόσχημα την παροχή «προστασίας».

Όπως αναφέρει το διαβιβαστικό της αστυνομίας, ο E.M δεν βρήκε απευθείας τον S.S, αλλά ενημέρωσε έναν γνωστό του και εκείνος ανέλαβε να τον πιέσει ως προς την καταβολή αυτού του χρηματικού ποσού και επιδιώκοντας απευθείας συνάντηση του 66χρονου «νονού της νύχτας» με τον ξενοδόχο, προκαλώντας του φόβο.

Ωστόσο ο ξενοδόχος αρνήθηκε την καταβολή οποιουδήποτε χρηματικού ποσού στην εγκληματική οργάνωση. Στις 15 Ιουλίου του 2020 δύο άτομα με προφανή σκοπό να εκφοβίσουν του S........ και να τον κάνουν να υποκύψει στις εκβιαστικές απαιτήσεις του 66χρονου, τον πυροβόλησαν με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του στο πόδι.

Μετά από περίπου ένα μήνα από τους πυροβολισμούς, και ενώ ακόμα ο νοσηλεύονταν σε νοσοκομείο, ο Π Χ. προσέγγισε τον φίλο του τραυματία επιχειρηματία, Ρ. Β και πραγματοποίησαν συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκε και ο 66χρονος «μπράβος», με τον τελευταίο να εκφράζει απειλές κατά του S......., ώστε ο Ρ..... να του τις μετέφερε, προσπαθώντας παράλληλα να τον πείσουν ότι δεν ήταν ο ίδιος αυτός που είχε αναθέσει σε άτομα τους πυροβολισμούς που έγιναν σε βάρος του. Έκτοτε ούτε ο ξενοδόχος, ούτε ο συνεργάτης του δεν ξαναενοχλήθηκε από τον Π. Χ.

Ο 50χρονος επιχειρηματίας, και αρχικός συνομιλητής του E.M, μετά τους πυροβολισμούς σε βάρος του S........, ανέλαβε την φύλαξη του ξενοδοχείου, ενός ακόμα ξενοδοχείου ιδιοκτησίας της συζύγου του με την ίδια επωνυμία καθώς και μέρους του προσωπικού των ξενοδοχείων, το οποία κάλυπτε οικονομικά το θύμα της ένοπλης επίθεσης. Ο τελευταίος στην δικογραφία, φέρεται να αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες, και θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης.

Δείτε επίσης