Ελλάδα

Τροχαίο στον Πλαταμώνα: ΚΤΕΛ συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ενας νεκρός και έξι τραυματίες

Το δυστύχημα έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής στην Εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης - Δείτε βίντεο

Πλαταμώνας, Τροχαίο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τραγικό τροχαίο με νεκρό και τραυματίες, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στην Εθνική οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης στο ύψος του Πλαταμώνα όταν ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ συγκρούστηκε με δύο ΙΧ.

Η σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του, ενώ ακόμη 6 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ. Αρχικά είχαν αναφερθεί πέντε τραυματίες από τα εμπλεκόμενα οχήματα.

Ένας από τους σοβαρά τραυματίες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λάρισας, ενώ οι άλλοι δύο στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης. Οι τρεις που τραυματίστηκαν πιο ελαφρά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Λάρισας.

Ο οδηγός του λεωφορείου συνελήφθη από την αστυνομία και σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του, ενώ το λεωφορείο των ΚΤΕΛ θα εξετασθεί από πραγματογνώμονες της τροχαίας.

Λόγω της σφοδρής σύγκρουσης, αρχικά έκλεισε το ρεύμα προς Αθήνα στην Εθνική Οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης (ΠΑΘΕ) για αρκετές ώρες, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές οχημάτων.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της τροχαίο όμως έγινε απομάκρυνση οχημάτων και ο καθορισμός του δρόμου από ειδικά συνεργεία και αυτή την ώρα η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

τροχαιο, πλαταμωνασ, εθνικη οδοσ

Το δυστύχημα συνέβη στις 01.30 τα ξημερώματα της Κυριακής στην Εθνική Οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης στην έξοδο της σήραγγας, στο ύψος του Πλαταμώνα, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, που μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ της Πιερίας, το λεωφορείο του ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη- Αθήνα, έπεσε πάνω σε δύο ΙΧ επιβατικά, τα οποία ήταν σταματημένα στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) επί της Εθνικής Οδού Αθήνας - Θεσσαλονίκης (ΠΑΘΕ).

Στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ επέβαιναν συνολικά 77 άτομα, τα οποία συνέχισαν το δρομολόγιο προς Αθήνα με άλλο υπεραστικό λεωφορείο.

Δείτε βίντεο λίγα δευτερόλεπτα μετά το δυστύχημα:

«Δεν κατέστη δυνατή η αποφυγή του δυστυχήματος»

Ανακοίνωση εξέδωσαν τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για το θανατηφόρο τροχαίο που έγινε στις 1:30 τα ξημερώματα της Κυριακής στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, λίγο μετά τη σήραγγα του Πλαταμώνα, στο ρεύμα προς Αθήνα, με αποτέλεσμα ένας 19χρονος να σκοτωθεί και να τραυματιστούν έξι άτομα. Το λεωφορείο των ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη- Αθήνα, έπεσε πάνω σε δύο επιβατικά αυτοκίνητα τα οποία ήταν σταματημένα στην Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης επί της ΠΑΘΕ.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, το λεωφορείο κινούνταν με κανονική ταχύτητα «όπως εμφαίνεται από την τηλεματική». Μια ανακοίνωση που αναφέρει πολλές πληροφορίες για τις συνθήκες του θανατηφόρου τροχαίου αλλά έχει προκαλέσει ερωτηματικά όπως και αντιδράσεις από τους συγγενείς του νεκρού και των τραυματιών του δυστυχήματος. Ειδική η αναφορά σχετικά με την χωροθέτηση των αυτοκίνητων με τα οποία συγκρούστηκε το λεωφορείο: «Παρά την προσπάθεια του εξαιρετικά έμπειρου οδηγού, η θέση των ΙΧ ήταν τέτοια, που δεν κατέστη δυνατή η αποφυγή του δυστυχήματος».

Η ανακοίνωση από τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης

«Διώροφο λεωφορείο της εταιρείας μας, με 75 επιβάτες, που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, εκτελώντας το δρομολόγιο των 23.59, κινούμενο με κανονική ταχύτητα όπως εμφαίνεται από την τηλεματική, προσέκρουσε σε δύο σταθμευμένα επί της Εθνικής οδού Ι. Χ., μετά την έξοδο από τούνελ στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς. Παρά την προσπάθεια του εξαιρετικά έμπειρου οδηγού, η θέση των Ι. Χ. ήταν τέτοια, που δεν κατέστη δυνατή η αποφυγή του δυστυχήματος.
Από την αστυνομία πληροφορηθήκαμε, ότι υπάρχει ένας νεκρός εκ των παριστάμενων επιβατών Ι. Χ. Οι επιβάτες του λεωφορείου είναι ΌΛΟΙ καλά, όπως και ο οδηγός και όλοι αφίχθησαν στον Κηφισό στις 9 πμ της Κυριακής, με λεωφορεία που έστειλε άμεσα η εταιρεία μας. Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται από τις Αρχές.
Η εταιρεία μας εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη της, για την απώλεια ενός συνανθρώπου μας και τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών».

Δείτε επίσης