Ελλάδα

Πλαταμώνας: «Ξαφνικά μαύρισαν όλα» λέει ο οδηγός του ΙΧ που χτύπησε το λεωφορείο

Ελεύθερος αφέθηκε ο οδηγός του ΚΤΕΛ που ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα στον Πλαταμώνα

Πλαταμώνας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Δεν πρόλαβα να ανοίξω την πόρτα και άκουσα έναν δυνατό θόρυβο. Ξαφνικά μαύρισαν όλα πολύ γρήγορα» αναφέρει ο οδηγός του πρώτου ΙΧ αυτοκινήτου που ήταν σταματημένο στη Λωρίδα Εκτακτης Ανάγκης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Αθήνας μετά την σήραγγα του Πλαταμώνα, όπου σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα με το λεωφορείο των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

Ο οδηγός και οι επιβάτες των δυο οχημάτων που σταμάτησαν στη ΛΕΑ, διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του οδηγού των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Ο Θοδωρής Καραγκούνης ήταν ο οδηγός στο πρώτο όχημα που σταμάτησε, στο οποίο επέβαιναν η σύζυγος του και η εγγονή του, ενώ στο δεύτερο όχημα επέβαινε ο 23χρονος γιος του και τρεις ακόμη νεαροί συγγενείς τους.

«Ξαφνικά έδειξε ότι το όχημα είχε βλάβη. Σταμάτησα στην λωρίδα έκτακτης ανάγκης και πήρα τον γιο μου να σταματήσει και αυτός να με βοηθήσει. Δεν πρόλαβα να ανοίξω την πόρτα και άκουσα έναν δυνατό θόρυβο. Ξαφνικά μαύρισαν όλα πολύ γρήγορα» αναφέρει στο makthes.gr ο Θοδωρής Καραγκούνης. «Είχαμε ανάψει αλάρμ και στο σημείο είχε φωτισμό. Δεν γίνεται να μην μας είδε» τονίζει ο οδηγός του ΙΧ και πατέρα του 23χρονου που δίνει μάχη για την ζωή του.

Ο 19χρονος συνοδηγός του δεύτερου οχήματος σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. «Μας είπαν ότι ελπίζουμε σε ένα θαύμα» λέει συγγενής των θυμάτων. «Και εγώ είμαι πολύ τραυματισμένος αλλά υπέγραψα να βγω από το νοσοκομείο Λάρισας για να έρθω να δω τον γιο μου. Ευχαριστούμε τους επιβάτες του λεωφορείου γιατί αυτοί βγήκαν και μας βοήθησαν» λέει ο Θοδωρής Καραγκούνης.

O οδηγός των ΚΤΕΛ συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα. Ο ίδιος υποστήριξε ότι «ήταν δύο αυτοκίνητα με σβηστά τα φώτα στην άκρη του δρόμου. Τους είδα τελευταία στιγμή και δεν μπόρεσα να τους αποφύγω».

Δείτε επίσης