Ελλάδα

Κρήτη:Την Παρασκευή απολογείται ο ναυτικός που βίαζε ανήλικη -Αρνείται τα πάντα

Επικαλέστηκε άγνοια για την ηλικία του κοριτσιού που γνώρισε μέσω διαδικτύου

Βιασμός, Πέραμα, Ναυτικός, Ηράκλειο Κρήτης, Εισαγγελία,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Παρασκευή 28 Απριλίου πήρε ο 43χρονος ναυτικός που κατηγορείται για βιασμό σε βάρος 14χρονης μαθήτριας από το Πέραμα.

Ο κατηγορούμενος για βιασμό, ασέλγεια, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, πορνογραφία ανηλίκων και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους, οδηγούμενος στην Εισαγγελία Πειραιά σήμερα, ισχυρίστηκε ότι δεν βίασε την ανήλικη, την οποία γνώρισε μέσω διαδικτυακών εφαρμογών πριν από έξι μήνες.

Μάλιστα ο ναυτικός που συνελήφθη μόλις έφτασε με το καράβι στο οποίο εργάζεται στο λιμάνι του Ηρακλείου, το βράδυ του Σαββάτου, ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι το κορίτσι ήταν ανήλικο, αρνούμενος τον βιασμό. Το μόνο που παραδέχθηκε ήταν η διαδικτυακή επικοινωνία και όχι ότι της έστελνε φωτογραφίες και βίντεο ερωτικού περιεχομένου.

Ο 43χρονος μετά την σύλληψη του, οδηγήθηκε στην ΓΑΔΑ καθώς την υπόθεση την έχει αναλάβει το τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αθηνών.

Το χρονικό της φρίκης του βιασμού της ανήλικης από τον ναυτικό

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η αστυνομία ο 43χρονος απέκτησε επαφή με την ανήλικη μέσω Messenger, από τον περασμένο Οκτώβριο.

Στο πλαίσιο βιντεοσυνομιλιών τους, φέρεται να προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της. Ακόμη, όπως προέκυψε από την έρευνα, σε επόμενες συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν, φέρεται να προέβη στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις παρά τη θέληση της ανήλικης.

Το 14χρονο κορίτσι το πρωί της 22ας Απριλίου, συνοδευόμενο από τους γονείς της, μετέβη στο Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας και κατήγγειλε ότι από τον Οκτώβριο του 2022 διατηρούσε συνομιλίες με ερωτικό περιεχόμενο με τον κατηγορούμενο μέσω των social media.

Τελευταία φορά που είχαν τέτοιου είδους επικοινωνία, ήταν πρωινές ώρες της 21ης Απριλίου 2023, όπου ο συλληφθείς μέσω σχετικής εφαρμογής και συγκεκριμένα σε μεταξύ τους βιντεοσυνομιλία, προέβη σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της ανήλικης.

Στην κατοχή του 43χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια, τα οποία θα αποσταλούν στα αρμόδια εργαστήρια για εξέταση.

Στην προανακριτική του απολογία υποστήριξε ότι γνώριζε το παιδί μέσω διαδικτυακής εφαρμογής και είχαν ανταλλάξει φωτογραφίες οι οποίες ωστόσο δεν ήταν ερωτικού περιχεομένου. Επιπλέον ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε την ηλικία της ανήλικης.

Δείτε επίσης