Ελλάδα

Τέμπη: Συγκλονιστικό βίντεο πριν και μετά την πολύνεκρη σύγκρουση των τρένων

Η επιβίβαση στο μοιραίο Intercity, οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη σύγκρουση, οι κινήσεις του μοιραίου σταθμάρχη

Τέμπη, Βίντεο, Συγκλονιστικό, Σταθμάρχης, Επιβάτες, Επιβατικός σταθμός,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας, σχεδόν δύο μήνες μετά την φονική και πολύνεκρη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, καταγράφει λεπτό προς λεπτό, τις κινήσεις των επιβατών στον σταθμό της Λάρισας και την επιβίβαση τους στην μοιραία αμαξοστοιχία, καθώς και την παγωμάρα, που επικρατεί λίγα λεπτά αργότερα όταν γίνεται γνωστό ότι τα δύο τρένα έπεσαν το ένα πάνω στο άλλο.

Το ίδιο συγκλονιστικό βίντεο από τις κάμερες του Κεντρικού Σταθμού Αθηνών, δείχνει τον σταθμάρχη στον σταθμό Λάρισας να κινείται στην επιβατική πλατφόρμα με ένα καφέ στο χέρι κατευθυνόμενος εντός του σταθμαρχείου, (πριν ξεκινήσει η επιβατική αμαξοστοιχία) ενώ καταγράφεται και η προσέλευση των αστυνομικών, αρκετή ώρα μετά την φονική σύγκρουση.

Ο αποχαιρετισμός των επιβατών της μοιραίας Intercity, από τους συγγενείς και φίλους τους

Στο ίδιο βίντεο έχουν καταγραφεί σκηνές αποχαιρετισμού πολιτών που λίγα λεπτά αργότερα επιβιβάστηκαν στην μοιραία επιβατική αμαξοστοιχία. Γονείς, αδέρφια, φίλοι γνωστοί, αγκαλιές, φιλιά… Για κάποιους εξ αυτών δυστυχώς ήταν ο τελευταίος αποχαιρετισμός.

Όπως μια μητέρα μαζί με τον μικρό γιο της, φαίνεται να αποχαιρετά το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, ενώ λίγο πιο δίπλα μια παρέα φίλων αγκαλιάζεται, χωρίς να γνωρίζουν πως αυτή θα ήταν η τελευταία τους συνάντηση.

Το τρένο αναχωρεί στις 19:23 ενώ τα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας είναι περίπου δέκα λεπτά πριν, στις 19:11, λίγες ώρες πριν τη μοιραία σύγκρουση στα Τέμπη.

Η αναχώρηση του Intercity -Καρέ-καρέ οι κινήσεις του σταθμάρχη στη Λάρισα

Παράλληλα, στο βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας, φαίνονται καρέ-καρέ οι κινήσεις του σταθμάρχη στον σταθμό της Λάρισας λίγα λεπτά μετά τις 21:15 το μοιραίο βράδυ. Ο μοιραίος Βασίλης Σαμαράς κάνει μια μικρή στάση στο γραφείο κίνησης και μετά προχωρά προς το κυλικείο και με ένα ποτήρι καφέ στο χέρι κατευθύνεται στο γραφείο για τη βάρδιά του.

Λίγο μετά τις 23:00, ο προαστιακός από τη Θεσσαλονίκη φτάνει στη Λάρισα. Λίγη ώρα νωρίτερα, ο μηχανοδηγός έχει αναγκαστεί να κάνει όπισθεν, επειδή ο σταθμάρχης τον έβαλε σε λάθος διαδρομή. Παράλληλα, καταγράφεται και η άφιξη του Intercity 62 στη Λάρισα, λίγα λεπτά μετά τις 23:00, δηλαδή πριν τη φονική σύγκρουση στα Τέμπη.

Στις εικόνες φαίνονται και οι κινήσεις άλλων μηχανοδηγών, όταν πληροφορήθηκαν για τη σύγκρουση λίγα χιλιόμετρα μετά τη Λάρισα. Φαίνονται «παγωμένοι», προσπαθώντας να καταλάβουν τι είχε συμβεί.

Επίσης, φαίνεται και η στιγμή που οι αστυνομικοί φτάνουν στο σταθμό της Λάρισας και βρίσκουν τον σταθμάρχη στο γραφείο του. Μαζί τους και οι συνάδελφοι του σταθμάρχη, που τους ρωτούν τι έχει συμβεί.

Δείτε επίσης