Ελλάδα

Σουδάν: Ξάδελφος νοσηλευόμενου στο 401- «Σωθήκαμε από θαύμα»

Η κατάσταση της υγείας του 54χρονου, που νοσηλεύεται στο 401, είναι κρίσιμη, καθώς έχει δεχθεί σφαίρα στην κοιλιά και έχει υποστεί μόλυνση

Σουδάν, Έλληνες, Διασωθέντες, 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, Ξάδερφος,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με ασφάλεια επέστρεψαν στη χώρα μας ακόμη 16 Έλληνες, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στην εμπόλεμη ζώνη του Σουδάν.

Χθες το απόγευμα έφτασαν από το Τζιμπουτί στο αεροδρόμιο της Τανάγρας 34 άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στο Σουδάν, μεταξύ αυτών 16 Έλληνες, μία Κύπρια, εννέα Ρουμάνοι και οχτώ Φινλανδοί.

Το C-27J αναχώρησε από το Ασουάν της Αιγύπτου χθες στις 17:10 τοπική ώρα για το Τζιμπουτί, απ’ όπου παρέλαβε τους Ρουμάνους και Φινλανδούς πολίτες. Επέστρεψε στο Ασουάν σήμερα στις 04:30 τοπική ώρα για ανεφοδιασμό και τις 06:30 απογειώθηκε για την Άκαμπα της Ιορδανίας με τελικό προορισμό την Αεροπορική Βάση της Τανάγρας.

Ανάμεσα στους 16 Έλληνες που επέστρεψαν στη χώρα μας οι δύο από αυτούς έχουν μεταφερθεί στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο και υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις, οι οποίες ήταν επιτυχείς.

Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας ενός 54χρονου άνδρα παραμένει κρίσιμη και είναι διασωληνωμένος, καθώς είχε δεχτεί σφαίρα στην κοιλιά και είχε υποστεί μόλυνση.

Στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Σωτήρης Τσαμπαρδάς, ξάδελφος του τραυματία του 54χρονου άντρα που νοσηλεύεται στο 410 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

«Η κατάσταση του ξαδέλφου μου είναι σταθερή, χθες έκανε την επέμβαση. Από εδώ και πέρα πρέπει να προσέχει στην ζωή του πάρα πολύ, καθώς έχει και κάποια υποκείμενα νοσήματα. Τα τραύματα του ξαδέλφου μου είναι στα πόδια, τα οποία προκλήθηκαν από θραύσματα ρουκέτας που έπεσε μέσα στην Κοντομιχάλειο Σχολή στο Χαρτούμ. Χτύπησε τον ξάδελφο μου κι έναν φίλο του. Πήγαν στον πάτερ να τον ενημερώσουν να σταματήσει η λειτουργία, γιατί έξω από το σχολείο υπήρχαν βομβαρδισμοί και πυροβολισμοί. Την ώρα που γύριζαν στα σπίτια τους, εκείνη την ώρα έπεσε η ρουκέτα».

Σύμφωνα με το megatv.com, ο κ. Τσαμπαρδάς πρόσθεσε: «Το λάθος είναι ότι έμειναν οκτώ ημέρες χωρίς να χειρουργηθούν, καθώς στο Χαρτούμ δεν μπορούσαν να πάνε οι γιατροί να βγουν από τα σπίτια τους και να πάνε στα νοσοκομεία. Τα θραύσματα (της ρουκέτας) στην κοιλιά και στα πόδια του έκαναν την μόλυνση».

Δείτε επίσης