Ελλάδα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Τα «μυστικά» του «συμβολαίου θανάτου» και των συλληφθέντων

Τα σενάρια που ψάχνει η ΕΛΑΣ, η ταυτοποίηση του ηθικού αυτουργού, ο βαρυποινίτης και τα πακιστανικά κινητά

Γιώργος Καραιβαζ, Μητέρα Καραιβαζ, υπόθεση Καραιβαζ, Δολοφόνοι Καραιβαζ, Δολοφονία Καραιβαζ, καραιβαζ εξελίξεις, καραιβαζ δημοσιογράφος,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ουδεμία εντολή, έδωσε ο Εισαγγελέας, στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, να κάνει έρευνες στις οικίες των δύο συλληφθέντων, για την δολοφονία Καραϊβάζ, καθώς δικαστικές και αστυνομικές αρχές ήταν πεπεισμένες ότι τα δύο αδέλφια είχαν εξαφανίσει όλα τα ενοχοποιητικά στοιχεία, και κρίθηκε ανώφελο να ερευνήσουν τα σπίτια τους σε Νίκαια και Νέο Βουτζά. Οι ερευνητές, που είχαν αναλάβει την φυσική και τηλεφωνική παρακολούθηση τους, δεν διαπίστωσαν καμία αλλαγή στην συμπεριφορά τους και μάλιστα όταν η Ασφάλεια βρέθηκε στα χνάρια τους και το αντιλήφθηκαν προσπάθησαν να δημιουργήσουν τα δικά τους άλλοθι.

«Ακολουθούσαν το καθημερινό τους πρόγραμμα σαν να μην είχε συμβεί κάτι ενώ ακόμα και όταν τους περάσαμε χειροπέδες δεν είπαν το παραμικρό, λες και περίμεναν ότι θα συλληφθούν» λέει αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες σχεδόν από την πρώτη στιγμή. Οι αξιωματικοί όμως, κατά την διάρκεια των ερευνών τους, διαπίστωσαν ότι ο 40χρονος και ο 48χρονος είχαν φροντίσει να «θολώσουν τα νερά» ώστε οι διωκτικές αρχές να δυσκολευτούν να βρουν στοιχεία εναντίον τους. Μάλιστα όταν κατάλαβαν ότι ο κλοιός έσφιγγε, φρόντισαν να απαλλαγούν και από οτιδήποτε θα μπορούσε να τους φέρει σε δύσκολη θέση.

«Γι' αυτόν τον λόγο όταν συλλάβαμε τον 40χρονο στο Νέο Βουτζά δεν είχε πάνω του κινητό τηλέφωνο, κάτι που δεν είναι και τόσο συνηθισμένο. Μπορεί να το πέταξε ή να το κατέστρεψε» λέει με νόημα αστυνομικός. Οι αρχές, όπως είναι κατανοητό, πολύ θα ήθελαν την συσκευή του 40χρονου προκειμένου τα εγκληματολογικά εργαστήρια να την κάνουν «φύλλο και φτερό» ώστε να αντλήσουν στοιχεία που θα τους φαίνονταν χρήσιμα.
Τα δυο αδέλφια παραμένουν κρατούμενα στον 7ο όροφο της Ασφάλειας Αττικής και ετοιμάζουν την υπερασπιστική τους γραμμή ενόψει της απολογίας τους το πρωί της Τετάρτης.

Δεν αποκλείεται, μετά τις απολογίες τους, να κληθούν από την Δικαιοσύνη και τα άλλα τρία πρόσωπα τα οποία μνημονεύονται στην δικογραφία προκειμένου να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι ο φερόμενος ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του αστυνομικού συντάκτη, και δύο ακόμη άτομα, που αποτελούσαν την ομάδα υποστήριξης των δύο συλληφθέντων.

Γιώργος Καραιβαζ, Μητέρα Καραιβαζ, υπόθεση Καραιβαζ, Δολοφόνοι Καραιβαζ, Δολοφονία Καραιβαζ, καραιβαζ εξελίξεις, καραιβαζ δημοσιογράφος,

Η δημιουργία των άλλοθι

Στο μεταξύ, νέα στοιχεία που έρχονται στην επιφάνεια δείχνουν την τακτική που ακολούθησαν οι αρχές προκειμένου να «απενεργοποιήσουν» τυχόν άλλοθι των δυο συλληφθέντων. Ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο είναι η παρουσία του λευκού βαν στον Άλιμο αλλά και αν δικαιολογούσε την παρουσία του στην περιοχή.

«Με δεδομένο ότι ανήκε σε εταιρία καθαρισμού ήταν πολύ λογικό να κυκλοφορεί σε όλη την Αττική» λέει αστυνομικός της Ασφάλειας. Γι' αυτόν τον λόγο λοιπόν, οι αρχές ασφαλείας ήθελαν να διασφαλίσουν ότι η επιχείρηση δεν είχε κάποιον πελάτη στον Άλιμο και ειδικότερα στην οδό Μεγίστης. Είναι ο δρόμος όπου το σκούτερ των εκτελεστών και το βαν συναντήθηκαν. Οι κάμερες έδειξαν ότι στο νούμερο 67 επέβαιναν στο μηχανάκι δυο άτομα και στο νούμερο 26 μόνο ο οδηγός.

«Έτσι πήγαμε σε όλες τις πολυκατοικίες ώστε να ρωτήσουμε αν η συγκεκριμένη εταιρία καθαρισμού παρείχε τις υπηρεσίες της. Δεν είχε κανέναν πελάτη» καταλήγει. Ο 40χρονος σε τηλεφωνική συνομιλία με την μητέρα του, προσπαθούσε να δικαιολογήσει την παρουσία του λευκού βαν στον Άλιμο, λέγοντας της πως ο μεγαλύτερος γιος της, μοίραζε διαφημιστικά φυλλάδια στην περιοχή.

Τα δύο πακιστανικά τηλέφωνα, ο καταστηματάρχης, και οι κάρτες SIM του βαρυποινίτη

Τα «πακιστανικά» τηλέφωνα που χρησιμοποίησαν οι δύο δράστες για τις συνεννοήσεις για το άγριο έγκλημα, ήταν στο όνομα ενός 30χρονου από το Μπαγκλαντές. Ενεργοποιήθηκαν στις 5 Απριλίου 2021, με το στίγμα τους να εντοπίζεται σε κεραία κινητής τηλεφωνίας, στη Χαροκόπου στην Καλλιθέα και χρησιμοποιήθηκαν για κάποιες μεταξύ τους επικοινωνίες, για πρώτη φορά μια ημέρα πριν τη δολοφονία Καραϊβάζ, στις 8 Απριλίου 2021 όταν το σχέδιό τους να τον σκοτώσουν εκείνη την ημέρα απέτυχε καθώς ο δημοσιογράφος επέστρεψε νωρίτερα στο σπίτι του.

Το χρονικό περιθώριο κατά το οποίο γίνονται οι μεταξύ τους συνομιλίες είναι χαρακτηριστικό, καθώς είναι περίπου από τις 13:25 το μεσημέρι έως τις 15:21 όταν και τελικά αναβλήθηκε οριστικά το σχέδιό τους για την επομένη ημέρα. Ακολούθησαν συνομιλίες μεταξύ τους με τα συγκεκριμένα τηλέφωνα και την επομένη, την ημέρα της δολοφονίας δηλαδή, όταν και μίλησαν για περίπου μια ώρα από τις 12:30 έως τις 13:21.

Τα δύο τηλέφωνα είχαν αγοραστεί στις 2 Απριλίου 2021, ενώ στις 5 Απριλίου αγοράστηκαν κάποιες SIM από το ίδιο κατάστημα στην οδό Πανόρμου. Σημειώνεται ότι ανάλογες κάρτες SIM που έχουν αγοραστεί από το συγκεκριμένο κατάστημα φαίνεται να έχουν εντοπιστεί σε κατ’ οίκον έρευνα το 2015 σε υπόθεση που είχε κατηγορηθεί 54χρονος, έγκλειστος των φυλακών με πολυετή κάθειρξη. Ο 49χρονος καταστηματάρχης ανέφερε στην αστυνομία, ότι γνωρίζει τον 54χρονο βαρυποινίτη από το 2009.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προσωπικά κινητά των δύο συλληφθέντων, στις 8 και 9 Απριλίου 2021, τα επίμαχα χρονικά διαστήματα ήταν σε παύση, προφανώς τα είχαν αφήσει στο σπίτι τους ή σε κάποιο άλλο χώρο για να μην τους εντοπίσουν από το στίγμα τους.

Αρνούνται τις κατηγορίες, καμία πρόθεση συνεργασίας με τις αρχές

Η δικηγόρος των κατηγορουμένων για τη δολοφονία Καραϊβάζ, ανέφερε ότι «οι εντολείς αρνούνται με κάθε τρόπο την κατηγορία. Να πούμε και να αποσαφηνιστεί σχετικά με το παρελθόν των δύο αδελφών ότι δεν έχουν ποινικό παρελθόν με την έννοια των καταδικών. Έχουν λευκό ποινικό μητρώο».

Σχετικά με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και εμπλέκουν τα δύο αδέλφια στην υπόθεση της εν ψυχρώ εκτέλεσης του δημοσιογράφου, η συνήγορος Αθανασία Σταυρή ισχυρίστηκε τα εξής στο Mega:

«Δεν είναι σωστό να σχολιαστούν στο παρόν στάδιο στοιχεία της δικογραφίας. Πλειάδα στοιχείων δεν υπάρχει, αυτό μπορώ να σας πω». «Θα αποδειχθεί ότι τα στοιχεία μεταξύ τους δεν συνδέονται και θα αποδειχθεί ότι υπάρχουν ”άλματα” λογικής» συμπλήρωσε.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Το συμβόλαιο θανάτου κόστισε 300 χιλ. ευρώ

Κι ενώ βρίσκεται υπό αναζήτηση το κίνητρο και το άτομο που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, εκτιμάται πως το συμβόλαιο θανάτου για τον δημοσιογράφο κόστισε 300.000 ευρώ, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Εδώ έχουμε φερόμενους ως δράστες δύο Έλληνες που ανήκουν σε συμμορία της νύχτας. Εγώ πιστεύω ότι ήταν ένα πάρα πολύ ακριβό ”συμβόλαιο θανάτου” αυτό του Γιώργου, πάνω από 200 με 300 χιλιάδες ευρώ», εκτίμησε ο κ. Καλλιακμάνης.

Από την πλευρά της, η Ρόη Παυλέα, δικηγόρος της μητέρας και της αδερφής του Γιώργου Καραϊβάζ, ανέφερε πως όσοι ζήτησαν και έδωσαν εντολή για τον θάνατο του δημοσιογράφου πλήρωσαν πολύ ακριβά.

«Τα συμβόλαια θανάτου μετριούνται με χρήματα. Ήταν πολύ σημαντικός δημοσιογράφος, είναι σημαντικό αυτό που θα έλεγε. Είναι σίγουρο ότι αυτοί που ζήτησαν να τον σκοτώσουν πλήρωσαν πολύ ακριβά».

Ποιο ήταν όμως το κίνητρο για να κλείσουν για πάντα το στόμα του Γιώργου Καραϊβάζ; Σύμφωνα με την εκτίμηση της δικηγόρου, ο δημοσιογράφος θα κατέθετε για υπόθεση της Greek Mafia και το γεγονός ότι γνώριζε πολλά για τη νύχτα, θα μπορούσε να αποτελέσει το κίνητρο της δολοφονίας.

Γιώργος Καραϊβάζ ήταν μάρτυρας σε μία υπόθεση που αφορούσε την Greek Mafia και γνωρίζω ότι θα κατέθετε, είχε πει ότι θα τα πει όλα. Υπάρχουν αυτά που έλεγε, τα έγραφε στο blog του, ότι γνώριζε ποιος είναι ο "Αρχοντας της Νύχτας". Είχε πει επίσης ότι γνώριζε ποιος κάνει τις δολοφονίες", δήλωσε η κυρία Παυλέα.

Η δικηγόρος τόνισε πως στην κατάθεσή που σκόπευε να δώσει για την υπόθεση ο Γιώργος Καραϊβάζ θα έδινε στοιχεία για όσους εκτελούσαν δολοφονίες, θα κατονόμαζε τον "Άρχοντα της Νύχτας", αλλά και θα αποκάλυπτε ποια ήταν τα άτομα εκείνα, τα οποία δεν άνηκαν στον χώρο της νύχτας, που συνεργάζονταν μαζί του.

Δείτε επίσης