Ελλάδα

Καραϊβάζ: Γιατί τον παρακολουθούσε η ΕΥΠ - Η προφητική ανάρτηση για τον υπόκοσμο

Οι επαφές του δημοσιογράφου με δύο μεγάλα «κεφάλια» της νύχτας - Ραγδαίες εξελίξεις στην έρευνα

Δολοφονια Καραϊβαζ, Υποθεση Καραϊβαζ, Γιωργος Καραϊβαζ, ΕΥΠ Καραϊβαζ, Καραϊβαζ Μαφια, Greek Mafia,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησαν η δικηγόρος της οικογένειας Καραϊβαζ, Ρόη Παυλέα, η εκπρόσωπος τύπου ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, και ο πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α, Γιώργος Καλλιακμάνης, για την υπόθεση της εν ψυχρώ εκτέλεσης του δημοσιογράφου.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, ανέφερε πως σε αυτή την υπόθεση δεν αναφέρονται μόνο για τα δύο άτομα που ήδη έχουν βγει εντάλματα σύλληψης αλλά και στο ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη, Βασίλη Λαμπρόπουλου, που αποκάλυψε πως το 2015 υπήρξε ένα μάρτυρας που είχε πει στην αστυνομία πως κάποιος άνθρωπος κινδυνεύει από τη μαφία.

«Όταν μία σοβαρή καταγγελία εμφανίζεται ερευνάται εξονυχιστικά. Δεν μπορώ να πιστέψω πως έγινε μία καταγγελία και η αστυνομία δεν το ερεύνησε. Όλα βρίσκονται μέσα στη δικογραφία αλλά δεν μπορώ να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες. Ο ίδιος ο δημοσιογράφος δεν είχε εκφράσει φόβο για τη σωματική του ακεραιότητα γιατί αλλιώς θα είχε κάνει κάτι η αστυνομία».

Οι επαφές Καραϊβάζ με την Greek Mafia - Θα αποκάλυπτε τον «άρχοντα» της νύχτας

Όλοι συμφωνούν ότι οι απαντήσεις για τη δολοφονία του αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ, καθώς οι δυο συλληφθέντες κρατούν κλειστό το στόμα τους για το ποιος έδωσε την εντολή, κρύβονται στις επαφές του με πηγές από τον κόσμο της μαφίας και στα ρεπορτάζ που δημοσίευε στην ιστοσελίδα που διατηρούσε Bloko.gr. Σε αυτά, ο δημοσιογράφος αναφερόταν συχνά στα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών στον χώρο της νύχτας, στη διαφθορά στην Αστυνομία και στη δράση του οργανωμένου εγκλήματος.

Η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Γιώργο Καραϊβάζ από το 2015

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών άκουγε πολλές φορές τον δημοσιογράφο στο παρελθόν (το 2015-2016) και έκανε αναφορά για τις επαφές του με τον κόσμο της μαφίας, καθώς είχε θέσει υπό παρακολούθηση δυο γνωστούς μαφιόζους, με τους οποίους ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε στενές επαφές για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, επαφές που εξελίχθηκαν- όπως ανέφερε ο ίδιος- και σε φιλία. Ορισμένα στοιχεία για τις σχέσεις του με άτομα από την Greek Mafia, είχαν αποτυπωθεί και σε πόρισμα που είχε συντάξει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Η δικηγόρος της οικογένειας Καραϊβάζ, Ρόη Παυλέα, ανέφερε πως μέσα στη δικογραφία του Γιώργου Καραϊβάζ υπήρχαν ηχογραφημένες παράνομες παρακολουθήσεις του δημοσιογράφου από την ΕΥΠ αλλά έλειπαν 10.000.

«Στη δικογραφίες υπάρχουν κάποιες παράνομες συνομιλίες αλλά υπάρχουν και 10.000 συνομιλίες που έχουν εξαφανιστεί. Φαίνεται πως λείπουν. Στον φάκελο υπάρχουν οι ημερομηνίες από τις παρακολουθήσεις αλλά φαίνεται πως μέσα υπάρχουν λιγότερες. Ο Γιώργος ήξερε πως τον παρακολουθούσαν. Το πιο σημαντικό είναι πως ο Γιώργος είχε γράψει για αυτά που γνώριζε στο bloko.gr. Δεν πρέπει να σταθούμε μόνο στον έναν ‘’εγκέφαλο’’. Οι μαφιόζοι ήθελαν να καθαρίσουν το συντομότερο δυνατόν τον Γιώργο γι’ αυτό επέλεξαν Έλληνες εκτελεστές».

Κεντρικά πρόσωπα της έρευνας της ΕΥΠ, ήταν ο Δημήτρης Μάλαμας και ο Δημήτρης Καπετανάκης. Ο πρώτος δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2019 και ο δεύτερος τον Δεκέμβριο του 2020.

Πόρισμα ΕΥΠ: Οι επαφές Καραϊβάζ με τον «νονό της νύχτας» Καπετανάκη

Στο πόρισμα της υπηρεσίας πληροφοριών, περιγράφονται ακόμα οι επαφές του Γιώργου Καραϊβάζ και με τον Δημήτρη Καπετανάκη. Ο τελευταίος ενημερωνόταν- σύμφωνα πάντα με την ΕΥΠ- από τον δημοσιογράφο, για τη δράση διαφόρων φυλακισμένων ποινικών, με τους οποίους είχε προσωπικές διαφορές. Περιγράφονται ακόμα οι σχέσεις ενός πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ με τον Καπετανάκη.

Το πόρισμα της ΕΥΠ μαζί με τις απομαγνητοφωνήσεις των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, υπεβλήθη στην Εισαγγελία Διαφθοράς, με τη Εισαγγελία να καλεί τους εμπλεκομένους σε έγγραφες εξηγήσεις.

Μέσω του δικηγόρου του, ο Γιώργος Καραϊβάζ κατέθεσε υπόμνημα όπου περιέγραφε τη σχέση του με τον Δημήτρη Μάλαμα. Όπως έλεγε, γνωρίστηκαν το 2015 με αφορμή εμπλοκή του σε ποινική υπόθεση με μεγάλο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Ανέφερε ακόμα ότι δημιούργησε με τον εκλιπόντα μια "φιλική σχέση" και κατηγορούσε την ΕΥΠ "για προσπάθεια δημιουργίας ενόχων"

Όπως έγραφε το 2021 η εφημερίδα Καθημερινή και ο ρεπόρτερ Γιάννης Σουλιώτης, στο υπόμνημά του ο Γιώργος Καραϊβάζ, κατηγορούσε την ΕΥΠ, ότι αναφέρεται σε συνομιλίες του με τον γνωστό μαφιόζο Παπαχρήστου, οι οποίες όμως δεν υπάρχουν στη δικογραφία". Ο Παπαχρήστου, τον οποίο κατονόμαζε ο Γιώργος Καραϊβάζ, ήταν ένας πρώην αστυνομικός που δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2018 σε ταβέρνα στην Παλλήνη. Ηταν ένας άνθρωπος που είχε μεγάλα ερείσματα στην Αστυνομία, είχε διασυνδέσεις με τον υπόκοσμο αλλά και επαφές με επιφανείς επιχειρηματίες. Ηταν και αυτός φίλος με τον Γιώργο Καραϊβάζ.

Περιέργως όμως, όπως έγραφε στο παρελθόν η Καθημερινή, στο πόρισμα της ΕΥΠ υπάρχουν ελάχιστες αναφορές στον Παπαχρήστου, παρότι ο Μάλαμας, στον οποίο υποτίθεται εστίαζε η έρευνα, περιγράφεται ως "το δεξί χέρι του Παπαχρήστου". Με αφορμή και τα παραπάνω, ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε δημοσιεύσει τότε ένα κείμενο στο Bloko.gr το οποίο είχε τίτλο: "Η εμπλοκή μου στο κύκλωμα διαφθοράς της ΕΛ.ΑΣ. – Αϊ στο διάολο κρετίνοι".

Η προφητική ανάρτηση Καραϊβάζ στο Bloko.gr

«Βρώμικο χρήμα, δολοφονίες, εκβιασμοί, μαφία. Αυτά δεν τα άκουσαν ποτέ η κυρία και οι συνεργάτες πρώην αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. που άκουγαν τις κασέτες και μοίραζαν κοριούς μέσα από την ΚΥΠ για να παγιδευτούν αυτοκίνητα, οι οδηγοί των οποίων βρίσκονταν αργότερα δολοφονημένοι; Δεν άκουσε ποτέ η κ. αστυνόμος συνομιλίες του Παπαχρήστου με το αφεντικό της και τ’ αφεντικά του; Οσοι νόμιζαν ότι με την εμπλοκή μου στην υπόθεση θα με φοβίσουν, ώστε να σταματήσω να γράφω για όλο αυτό το συνονθύλευμα της διαπλοκής, πλανώνται οικτρά. Μπορεί να με ισοπεδώσετε ψυχολογικά, επαγγελματικά, ακόμη και βιολογικά, αλλά δεν θα σας επιτρέψω να λιώσετε τη φωνή μου. Εξ ου και το άι στο διάολο κρετίνοι».

Δείτε επίσης