Ελλάδα

Λάζαρος Λασκαρίδης: Παλεύει για τη ζωή του στην εντατική - Τι λένε οι γιατροί

Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας - Λιγοστεύουν οι ελπίδες

Λάζαρος Λασκαρίδης,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο Λάζαρος Λασκαρίδης δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, παραμένοντας διασωληνωμένος στην Εντατική, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του λόγω πτώσης από ύψος σχεδόν τριών μέτρων.

Ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας έπεσε στο κενό αφού υποχώρησε το κάγκελο στο οποίο στηρίχθηκε. Το περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Δημοτική Βιβλιοθήκη, ανήμερα των γενεθλίων του κ. Λασκαρίδη.

Για την υπόθεση διενεργείται ήδη αυτεπάγγελτη προανάκριση υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ενώ μηνυτήρια αναφορά με την οποία ζητείται να αποδοθούν ευθύνες για τον βαρύ τραυματισμό του δημοσιογράφου και αντιδημάρχου Καλλιθέας υποβλήθηκε στο ΑΤ Καλλιθέας με τελικό αποδέκτη την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας.

Την αναφορά υπέβαλλε ο ποινικολόγος και αδελφικός φίλος του δημοσιογράφου, Δημ. Μπόλης, επικαλούμενος σειρά δημοσιευμάτων που δείχνουν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κάγκελο όπου στηρίχτηκε ο Λάζαρος Λασκαρίδης.

«Είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση»

Όπως είπε στο OPEN και την εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» ο δημοσιογράφος του kallitheaonline.gr, Μάνος Μεϊμαράκης «ο Λάζαρος Λασκαρίδης είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, με τους γιατρούς να δίνουν λίγες ελπίδες».

Ήδη ο αντιδήμαρχος υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης αιματώματος στο κεφάλι και παραμένει διασωληνωμένος στην Εντατική. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει βρεθεί και δεύτερο αιμάτωμα, έχει ένα τραύμα στο πνεύμονα από σπασμένο πλευρό, ένα κάταγμα στον αυχένα και ένα στην σπονδυλική στήλη.

«Είναι τραγικά κακοσυντηρημένο» είπε για το κτήριο ο δημοσιογράφος. «Απέξω μπορεί να γυαλίζει, από πίσω ο χάρος είχε στήσει καρτέρι. Όταν πήγαινε κόσμος, η πόρτα κλείδωνε μην τυχόν και βρεθεί κάποιος εκεί και πέσει και σκοτωθεί» πρόσθεσε.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Η διοίκηση του «Γεννηματάς» ανακοίνωσε τα εξής:

Άνδρας, ημεδαπός, Αντιδήμαρχος Καλλιθέας (Λ.Λ), διακομίσθηκε στα Επείγοντα του Γ.Ν.Α «Γ. Γεννηματάς» στις 27/4/2023 και ώρα 18.24 ως πολυτραυματίας, σε κωματώδη κατάσταση με θλάσεις στον εγκέφαλο και κατάγματα αυχενικής και θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης καθώς και κατάγματα πλευρών.

Διασωληνώθηκε και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι –μετά από αξονική τομογραφία εγκεφάλου και θώρακα – από την Νευροχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου.

Μεταφέρθηκε στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας της Νευροχειρουργικής Κλινικής όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κλινική κατάσταση και τις επόμενες ώρες θα μεταφερθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γ.Ν.Α «Γ. Γεννηματάς».

Δείτε επίσης