Ελλάδα

Δολοφονία Καραϊβάζ: «Ξετυλίγεται ο μίτος της Αριάδνης», δήλωσε η σύζυγός του

Η Στάθα Αλεξανδροπούλου - Καραϊβάζ εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς για την προσπάθεια να μην ξεχαστεί η υπόθεση

Γιώργος Καραϊβάζ, Δολοφονία Καραϊβάζ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της δολοφονίας Καραϊβάζ κατέθεσε σήμερα Πέμπτη (4-5) η χήρα του δημοσιογράφου Στάθα Αλεξανδροπούλου.

Η μάρτυρας, που υπέβαλε και δήλωση προς υποστήριξη της κατηγορίας, κατέθεσε μετά τις προφυλακίσεις χθες των δυο συλληφθέντων για την δολοφονική ενέδρα στον Γιώργο Καραϊβάζ, ενώ μετέβη στα ανακριτικά γραφεία συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της, Απόστολο Λύτρα.

Κατά την έξοδό της από το γραφείο του ανακριτή η Στάθα Αλεξανδροπούλου - Καραϊβάζ δήλωσε: «Σήμερα είμαστε εδώ γιατί έχουμε την πρώτη θετική έκβαση στην υπόθεση του «Γιώργο μας» και λέω «Γιωργου μας» διότι ήταν ένας από εσάς, ένας που ανήκει στη μεγάλη δημοσιογραφική οικογένεια και δεν είναι πλέον μαζί μας, δυστυχώς. Θέλω μετά από όλα αυτά, που έχουν γίνει και αυτόν τον αγώνα που έχει αρχίσει να ξετυλίγεται ο μίτος της Αριάδνης με αφορμή την προφυλάκιση των υπόπτων ή των φερόμενων, να ευχαριστήσω καταρχήν τον πρόεδρο της δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για τη συνδρομή του στο πένθος μας και την συμπαράσταση μας, ευχαριστώ την ελληνική αστυνομία, από τον νεαρότερο αστυφύλακα εώς και τους δύο αξιωματικούς των ανθρωποκτονιών, τον κ. Χασιώτη και τον κ. Δροσίνη, για τον αγώνα που έκαναν για να έχει αυτήν την έκβαση η υπόθεση του Γιώργου.

Να τους ευχαριστήσω και τους δύο για το πόσο μου στάθηκαν και μου συμπαραστάθηκαν αυτά τα δύο χρόνια και με βοήθησαν ψυχικά. Ευχαριστώ την ελληνική δικαιοσύνη και είμαι σίγουρη ότι θα απονέμει τη Δικαιοσύνη έως τέλους για υπόθεση του Γιώργου μας. Να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Κώστα Αρβανίτη που βοήθησε να είναι τόσο ψηλά στην Ευρωβουλή. Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς, ευχαριστώ την Μαρία Αντωνιάδου και όλο το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ…Πρέπει να θυμόμαστε όλα τα αυτά τα δύο χρόνια πως έγινε συντονισμένη προσπάθεια ώστε η υπόθεση να μην ξεχαστεί, ασκήθηκαν τρομερές πιέσεις για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που βοήθησαν να στηθεί στη μνήμη του Γιώργου το πολυιατρείο για το Χαμόγελο του Παιδιού».

Από τη μεριά του ο Απόστολος Λύτρας, δικηγόρος της χήρας του Γιώργου Καραιβαζ δήλωσε: «Η κυρία Αλεξανδροπούλου δε γνωρίζει εννοείται κάποιον από τους κατηγορούμενους, ούτε γνωρίζει κάτι σχετικό. Ο Γιώργος Καραϊβαζ δε φοβάταν κάτι, δεν είχε άγχος για κάτι. Η δολοφονία προφανώς συσχετίζεται με τη δημοσιογραφία και με αυτά που έγραφε ή θα έγραφε και έλεγε ή θα έλεγε».

Δείτε επίσης