Ελλάδα

Ο άγνωστος πληροφοριοδότης που συνέδεσε την «Greek Mafia» με την δολοφονία Καραϊβάζ

Το συγκεκριμένο πρόσωπο θεωρείται «κλειδί» καθώς έδωσε στο Τμήμα Εκβιαστών πληροφορίες με πολλές λεπτομέρειες, οι επαληθεύτηκαν από τα γεγονότα πλήρως

Δολοφονια Καραϊβαζ, Γιωργος Καραϊβαζ, Υποθεση Καραϊβαζ, δολοφονία, εκτελεση, δραστεσ, συλληψεισ, αστυνομία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Κοντά στο «μαγειρείο» των εκτελεστών μπράβων της νύχτας φέρεται να ήταν ο άγνωστος πληροφοριοδότης του Τμήματος Εκβιαστών, ο οποίος τηλεφώνησε τρείς φορές στην υπηρεσία και έδωσε χρήσιμες πληροφορίες, για τα δύο αδέλφια που προφυλακίστηκαν για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Όπως επίσης και για τις «διαφορές» που είχαν με τους Αλβανούς μαφιόζους οι οποίοι σκότωσαν τον 40χρονο υδραυλικό μέσα σε καφετέρια στη Νέα Ιωνία καθώς και τον πυγμάχο Χάρη Κοντογιώργη σε «ενέδρα θανάτου» στο Γαλάτσι.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές στο τηλεφώνημα του, ο άγνωστος πληροφοριοδότης που ενημέρωνε για την επικείμενη δολοφονία του Κοντογιώργη, ανέφερε επίσης: «Γράψε ακριβώς αυτά που θα σου πω, γιατί είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα. Θα γίνει μακελειό. Ο Αλβανός …(γίνεται αναφορά του ονόματός του) που είναι φυλακή, έχει ομάδα με Αλβανούς που συχνάζουν στο Μπέλα Βίτα. Είναι πολύ επικίνδυνοι, έχουν πιστόλια και Kalashnikov και άρχισαν να την πέφτουν σε μαγαζιά για μπραβιλίκι. Πήραν προστασία μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας. Δεν ξηγιούνται καλά στα μαγαζιά, πάνε με το πολύ άγριο. Βαράνε και μεγάλους ανθρώπους, παλιούς ιδιοκτήτες της πιάτσας με μαγαζιά».

Η προειδοποίηση για την εκτέλεση του Μιχάλη Καπίρη

Παράλληλα ο άγνωστος πληροφοριοδότης, εμφανίζεται να γνωρίζει τις ανακατατάξεις στον κόσμο της νύχτας, αλλά και τις προθέσεις τους, μετά την εκτέλεση του πρώην πυγμάχου Μιχάλη Καπίρη στην οδό Ιφιγενείας στη Μεταμόρφωση.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε τηλεφώνημα του την 1η Αυγούστου του 2021 στο Τμήμα Εκβιαστών της Ελληνικής Αστυνομίας: «Κοιτάνε παραπέρα. Καλοβλέπουν τώρα και στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στη Φιλαδέλφεια τώρα που φάγαν τον Κεφάλα έχει μείνει μόνο ο Κοντογιώργης. Οι Αλβανοί αυτοί έχουν θέματα με τον Λ. τον Γ. και τ΄αδερφάκι του και την παρέα του, αλλά δεν ξέρω γιατί. Μπορεί για τη Νέα Φιλαδέλφεια, μπορεί και για άλλα μεταξύ τους. Ο Λ.... είναι με τον αδερφό του Σ..... , τον Β....... και τον Α.Γ. Να ξέρετε έχουν κάνει έχουν κάνει χοντρές ζημιές. Τώρα είναι έτοιμοι για να κάνουν το επόμενο χτύπημα. Θα τελειώσουν τον Κοντογιώργη, είναι θέμα χρόνου».

Στις 17 Σεπτέμβριου του 2021, ο ίδιος πληροφοριοδότης, καλεί εκ νέου στην δίωξη εκβιαστών και λέει « Σας είχα πει για την κόντρα των Αλβανών του Μπέλα Βίτα και των ατόμων του Λ. Σας είχα πει ότι θα ξαναέπαιρνα» με τον άνδρα να δίνει δυο αριθμούς κινητών τηλεφώνων.

«Δεν ξέρω ποιος θα προλάβει ποιον»

Στις 11 Νοεμβρίου του 2021, ο συγκεκριμένος άνδρας καλεί εκ νέου και αφού τονίσει στα στελέχη του εκβιαστών, ότι είναι ο άνθρωπος που τους δίνει πληροφορίες για τις μπραβο-δολοφονίες, τους ενημερώνει ότι τον Κοντογιώργη «τον έχουν έτοιμο».

«Να ξέρετε ο Κοντογιώργης είναι και αυτός μέσα στο κόλπο, "έστησε" τον Κεφάλα και τώρα ψάχνεται να "κάνει" τον Λ..... (σ.σ εννοεί τον ένα από τα αδέλφια που συνελήφθησαν για τη δολοφονία Καραϊβάζ). Δεν ξέρω ποιος θα προλάβει να σκοτώσει πρώτος. Ο Κοντογιώργης τα λέει καλά με τους Αλβανούς. Κι αυτοί έχουν θέμα με τον Λ.... και τους δικούς του. Έχουν βάλει κόσμο να ψάχνουν για τον Λ.... και τα άτομα του» είπε χαρακτηριστικά τότε.

Εικοσιπέντε ημέρες αργότερα, στις 6 Δεκεμβρίου του 2021, ο 38χρονος πυγμάχος, πέφτει νεκρός σε ενέδρα θανάτου στο Γαλάτσι, και ο πληροφοριοδότης επαληθεύεται.

Από τις πληροφορίες του άγνωστου άνδρα προέκυψε πως τα άτομα που ανέφερε, είναι υπαρκτά πρόσωπα και έχουν απασχολήσει τις Αρχές κατά το παρελθόν. Ακολούθησαν επισυνδέσεις των ατόμων και άρση τηλεφωνικού απορρήτου και προέκυψε πως κάποιες τηλεφωνικές συνδέσεις ήταν εντελώς ανενεργές, κάποιες άλλες δεν χρησιμοποιούνταν για SMS ή κλήσεις, ενώ για τις υπόλοιπες επαφές δεν προέκυψε καμία εμπλοκή τους με αξιόποινες πράξεις.

Δείτε επίσης