Ελλάδα

Κρήτη: Σοβαρές ζημιές από κεραυνό σε σπίτι στο Ηράκλειο

Τι είπαν οι έντρομοι ιδιοκτήτες

Κρήτη, Κεραυνός, Ζημιές,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στιγμές τρόμου έζησε μια οικογένεια στην περιοχή Βασιλειές στο Ηράκλειο της Κρήτης όταν το σπίτι τους κυριολεκτικά κεραυνοβολήθηκε.

Οι έντρομοι ιδιοκτήτες φοβήθηκαν για τις ζωές τους και όπως οι ίδιοι αναφέρουν είχαν κυριολεκτικά άγιο που δεν τραυματίστηκαν.

Κρήτη, Κεραυνός, Ζημιές,

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η οικογένεια η οποία ακόμη δεν έχει συνέλθει από το ισχυρό σοκ φοβήθηκαν ακόμα και για τη ζωή τους. «Είχαμε πραγματικά άγιο», είπε ο ιδιοκτήτης για να συνεχίσει:

«Θα μπορούσαμε να σκοτωθούμε μέσα στο σπίτι μας. Φανταστείτε ότι εκείνη τη στιγμή η σύζυγος μου στέγνωνε τα μαλλιά της με το "πιστολάκι", όταν ακούστηκε ο κρότος και κεραυνοβολήθηκε το σπίτι μας. Αφού δεν μας σκότωσε, πάλι καλά. Τα υπόλοιπα θα τα φτιάξουμε. Τουλάχιστον είμαστε ζωντανοί.», πρόσθεσε μιλώντας σε τοπικό Κρητικό σάιτ.

Καταστράφηκαν όλες οι ηλεκτρικές συσκευές

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται από την οικογένεια στις Βασιλειές του Ηρακλείου Κρήτης, όλα τα ηλεκτρολογικά συστήματα και οι συσκευές που υπήρχαν στο σπίτι έχουν καταστραφεί. Παράλληλα αποκολλήθηκαν ολόκληρα κομμάτια από μπετό, ενώ ζημιές έχουν υποστεί οι κολόνες και οι τοίχοι στο εσωτερικό και στο εξωτερικό του σπιτιού.

Κρήτη, Κεραυνός, Ζημιές,

Όπως τονίζουν δεν λειτούργησε το αλεξικέραυνο, το οποίο υπήρχε στην περιοχή με σκοπό να προστατεύει τα σπίτια.

Σύμφωνα με το neakriti, λίγα μέτρα παρακάτω υπάρχει αλεξικέραυνο, αλλά επειδή βρίσκεται σε χαμηλότερο σημείο από το σπίτι της οικογένειας, δεν μπόρεσε να απορροφήσει τον κεραυνό. Από τα φαινόμενα έχουν επηρεαστεί και οι τηλεπικοινωνίες της περιοχής.

Οι φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από το σπίτι που χτυπήθηκε από τον κεραυνό είναι αποκαλυπτικές και δείχνουν τον σοβαρό κίνδυνο βίωσε η οικογένεια.

Δείτε επίσης