Ελλάδα

Πάτρα: Σακούλα με μολότοφ μέσα σε παιδική χαρά

Την βρήκε πατέρας που είχε πάει το παιδί του να παίξει

Πάτρα, Μολότοφ, Παιδική χαρά
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ακόμη και χώρους που συχνάζουν μικρά παιδιά για να παίξουν υποτίθεται ανέμελα, εκμεταλλεύονται άγνωστοι για τους δικούς τους παράνομους σκοπούς, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Μια παιδική χαρά σε κεντρικότατο σημείο στην Πάτρα, μετατράπηκε σε κρυψώνα εκρηκτικών μηχανισμών τα οποία θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές μικρών παιδιών.

Εμβρόντητος και σοκαρισμένος ένας νεαρός πατέρας, βρήκε κάτω από μια τσουλήθρα σακούλα με βόμβες μολότοφ, τις οποίες και παρέλαβε στη συνέχεια η αστυνομία που ειδοποιήθηκε αμέσως.

Η τσουλήθρα είχε μετατραπεί σε κρυψώνα βομβών μολότοφ στην Πάτρα

Από ότι φαίνεται ο πατέρας του μικρού κοριτσιού με τον τυχαίο εντοπισμό των βομβών μολότοφ έβαλε φρένο σε μια προπαρασκευαστική ενέργεια για επίθεση σε άγνωστο σημείο στην Πάτρα.

Το περιστατικό έγινε χθες σε μια παιδική χαρά στην πλατεία Όλγας όταν ένας γονιός πήγε το παιδί του να παίξει.

Η σακούλα που βρισκόταν κάτω από μια τσουλήθρα του κίνησε την περιέργεια και πλησιάζοντας κοντά διαπίστωσε έκπληκτος ότι μέσα σε αυτήν υπήρχαν πέντε… βόμβες μολότοφ!

Αναστατωμένος ο πατέρας ειδοποίησε την Αστυνομία και στην παιδική χαρά έφτασαν άνδρες της Ασφάλειας οι οποίοι παρέλαβαν την σακούλα με το επικίνδυνο περιεχόμενο, η οποία παραδόθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια που αναζητούν αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Οι αστυνομικοί που πήραν κατάθεση από τον άνθρωπο ο οποίος βρήκε τη σακούλα, διενεργούν προανάκριση και εξετάζουν βίντεο από κάμερες στην ευρύτερη περιοχή και ερευνούν για να εντοπίσουν αυτούς που την έκρυψαν και πού είχαν σκοπό να επιτεθούν με τις μολότοφ.

Η σακούλα απομακρύνθηκε από το σημείο από τους αστυνομικούς και εστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω έλεγχο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εκτιμάται ότι τη σακούλα με τις μολότοφ είχαν αφήσει εκεί άγνωστοι, με σκοπό να τις έχουν κρυμμένες σε “καβάντζα” προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουν σε επίθεση που σχεδίαζαν τις αμέσως επόμενες ώρες.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει αυξημένη επαγρύπνηση στην τοπική ΕΛ.ΑΣ αλλά και μεγάλη ανησυχία στους γονείς που πάνε τα παιδιά τους να παίξουν στις παιδικές χαρές.

Δείτε επίσης