Ελλάδα

Μεταμόρφωση: Φωτογράφιζε κορίτσια με μαγιό σε κολυμβητήριο-Πιάστηκε επ' αυτοφώρω

Ο 57χρονος κυκλοφορούσε με τρεις φωτογραφικές μηχανές και δύο βιντεοκάμερες - Σοκ από τα ευρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι του - Πήρε προθεσμία για τις 16 Μαϊου

Μεταμόρφωση, Κολυμβητήριο, 57χρονος,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση της σύλληψης ενός 57χρονου στη Μεταμόρφωση, ο οποίος κατηγορείται ότι φωτογράφιζε ανήλικα κορίτσια σε δημοτικό κολυμβητήριο, κυκλοφορώντας με τρεις φωτογραφικές μηχανές και δύο βιντεοκάμερες πάνω του.

Ο συλληφθείς κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Πήγε στο αυτόφωρο και πήρε προθεσμία για τις 16 Μαΐου, ενώ αφέθηκε ελεύθερος έως την εξερεύνηση των ψηφιακών πειστηρίων.

Μάλιστα, στο σπίτι του βρέθηκαν χιλιάδες αρχεία, τα οποία εστάλησαν στα εγκληματολογικά της ΕΛ.ΑΣ.

Μεταμόρφωση: Πώς «προδώθηκε»

Η σύλληψη του 57χρονου έγινε έπειτα από σχετικές καταγγελίες. Όταν πλήρωμα της ομάδας ΔΙΑΣ μετέβη στο σημείο τον εντόπισε να φέρει πάνω του πλήρη οπτικοακουστικό εξοπλισμό (φωτογραφικές μηχανές, κάμερες, μπαταρίες καμερών).

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν -μεταξύ άλλων- και ένα αυτοσχέδιο χάρτινο κάλυμμα για τις φωτογραφικές μηχανές, με το οποίο πίστευε ότι δεν θα γινόταν αντιληπτός.

Συγκεκριμένα, στην κατοχή του βρέθηκαν: Τρεις φωτογραφικές μηχανές, δύο βιντεοκάμερες, δύο μπαταρίες καμερών, μία εφημερίδα και ένα αυτοσχέδιο χάρτινο κάλυμμα για τις φωτογραφικές μηχανές.

Τον έπιασαν επ' αυτοφώρω

Το συμβάν έγινε την περασμένη Παρασκευή (5/5), με τους αστυνομικούς να τον πιάνουν επ' αυτοφώρω να φωτογραφίζει και να βιντεοσκοπεί ανήλικα κορίτσια, εστιάζοντας στην ηβική περιοχή και στα οπίσθιά τους, χωρίς προφανώς τη συναίνεση των αμέριμνων κοριτσιών που έκαναν την προπόνησή τους στο ανοιχτό δημοτικό κολυμβητήριο του Δήμου Μεταμόρφωσης Αττικής.

Κατόπιν εισαγγελικής εντολής και μετά τη σύλληψή του, οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι του στην περιοχή Ζωγράφου, όπου εντόπισαν και κατάσχεσαν τέσσερις φορητούς υπολογιστές, τρεις κάμερες, δύο τάμπλετ και 17 κάρτες μνήμης.

Δείτε επίσης