Ελλάδα

Τύρναβος: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση της 22χρονης

Ελεύθεροι οι ανήλικοι μετά τις απολογίες τους - Αμφισβητούν τη νοητική στέρηση του θύματος οι δικηγόροι τους - Ζητούν ψυχιατρική γνωμάτευση

Ομαδικός Βιασμός, Τύρναβος
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους στον αρμόδιο ανακριτή Λάρισας οι τέσσερις ανήλικοι που συνελήφθησαν μετά από καταγγελία της 22χρονης για ομαδικό βιασμό.

Η νεαρή υποστήριξε ότι οι ανήλικοι την βίασαν ομαδικά το περασμένο Σάββατο στον Τύρναβο, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το παζάρι της περιοχής.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η επιμέλεια των ανηλίκων ανατέθηκε στην Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής.

Τρεις από τους ανήλικους, ηλικίας 16 και 17 ετών, είναι κατηγορούμενοι για κατάχρηση σε ασέλγεια σε άτομο ανίκανο να αντιδράσει, καθώς η κοπέλα αντιμετωπίζει νοητική στέρηση.

Την τετράδα των εμπλεκομένων συμπληρώνει ένας 14χρονος, ο οποίος κατηγορείται για συνέργεια στην πράξη των τριών συγκατηγορουμένων του και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

Τύρναβος: Ψυχιατρική γνωμάτευση για την 22χρονη ζητούν οι δικηγόροι των ανήλικων δραστών

Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκαν την χρήση βίας στην σεξουαλική επαφή, ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης θα ζητήσουν ψυχιατρική γνωμάτευση για την 22χρονη καθώς υποστηρίζουν ότι δεν προκύπτει νοητική στέρηση.

Στο μεταξύ, οι έρευνες της Αστυνομίας για την υπόθεση συνεχίζονται για την συμμετοχή και άλλων ατόμων, καθώς σύμφωνα με την καταγγελία της 22χρονης, πέντε είναι οι φερόμενοι ως δράστες.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση της 22χρονης

Σήμερα η 22χρονη εξετάστηκε και από τον αρμόδιο ιατροδικαστή του Νοσοκομείου Λάρισας, ενώ το βράδυ του Σαββάτου εξετάστηκε από γυναικολόγο του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Λάρισας, Χρήστο Κραββαρίτη, που πραγματοποίησε την εξέταση, στην 22χρονη δεν βρέθηκαν εμφανείς κακώσεις που να παραπέμπουν σε βιασμό.

Ο ιατροδικαστής, ωστόσο, υπογραμμίζει πως πρόκειται για μια περίπτωση «ιδιαιτέρως σοβαρή και αρκετά δύσκολη» και θα χρειαστεί η συνδρομή και άλλων επιστημών και περαιτέρω εξετάσεων.

Αποκαλύψεις-σοκ για τους ανήλικους δράστες

Δύο εφιαλτικές ώρες στα χέρια των ανήλικων βιαστών της έζησε η 22χρονη το μεσημέρι του Σαββάτου. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, έπειτα από καταγγελία της 22χρονης στο Αστυνομικό Τμήμα Τυρνάβου, ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού ομαδικού βιασμού από πέντε άτομα, το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ έφευγε από το παζάρι στον Τύρναβο, για να πάει στη Λάρισα.

Η 22χρονη, η οποία πάσχει από μέτρια νοητική υστέρηση, εξετάστηκε κατ΄ επανάληψη από τους αστυνομικούς, όπως και η μητέρα της, ενώ από τα έξι εμπλεκόμενα άτομα συνελήφθησαν τα τέσσερα. Χθες οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν ενώπιον της εισαγγελέως και στη συνέχεια ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα (9/5) στον Ανακριτή, που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, οι τρεις από τους συλληφθέντες για τον ομαδικό βιασμό είναι ανήλικοι, 16 και 17 ετών. Ο τέταρτος συλληφθείς, που είναι επίσης ανήλικος, κατηγορείται για συνέργεια και σύμφωνα με πληροφορίες είναι μόλις 14 ετών, και φέρεται να είναι αυτός που βιντεοσκοπούσε τον βιασμό της 22χρονης από τους πέντε δράστες.

Το χρονικό της καταγγελίας

Υπενθυμίζεται ότι η 22χρονη κατήγγειλε ότι το περασμένο Σάββατο, από τις 14:00 και επί δύο ώρες, πέντε άτομα ασελγούσαν σε βάρος της, ενώ ένας άλλος βιντεοσκοπούσε τον ομαδικό βιασμό με το κινητό του τηλέφωνο.

«Απογευματινές ώρες 06/05/2023 προσήλθε στο Α.Τ Τυρνάβου η 22χρονη, κάτοικος Λάρισας, και υπέβαλε έγκληση σε βάρος πέντε αρχικά δραστών, οι οποίοι κατά το χρονικό διάστημα από 14:00 έως 16:00 ιδίας ημέρας, έξωθεν των αθλητικών εγκαταστάσεων Τυρνάβου, στη θέση "Τούμπα", και την βίασαν, αφαιρώντας τα ρούχα της, δίχως αυτή να επιθυμεί και μη δυνάμενη αυτή να αντισταθεί» αναφέρει το διαβιβαστικό της αστυνομίας.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η νεαρή γυναίκα στους αστυνομικούς, δέχθηκε την σεξουαλική επίθεση από πέντε άτομα ενώ έφευγε από το παζάρι στον Τύρναβο για να επιστρέψει στη Λάρισα. Η παθούσα δήλωσε ότι κατά την διάρκεια του πολλαπλού βιασμού, ένα άλλο άτομο (έκτο) κατέγραφε με την χρήση κινητού τηλεφώνου τις πράξεις των πέντε δραστών ώστε να υπάρχει... βίντεο.

Μετά από αναζητήσεις και αξιοποιώντας πληροφορίες, προσήχθησαν το βράδυ της Κυριακής στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, άτομα που έμοιαζαν με τα χαρακτηριστικά που τους περιέγραψε το θύμα. Η 22χρονη κλήθηκε για αναγνώριση και με απόλυτη βεβαιότητα αναγνώρισε τρείς από τους πέντε βιαστές της. Στο πρόσωπο του 14χρονου αναγνώρισε το άτομο που βιντεοσκοπούσε την σεξουαλική κακοποίηση.

Οι τρείς ανήλικοι αρνήθηκαν την πράξη της συνουσίας και δήλωσαν ότι προχώρησαν σε αυτή κατόπιν συναίνεσης της. Ο 14χρονος ομολόγησε ότι όντως ήταν αυτός που βιντεοσκοπούσε τον βιασμό, αλλά με το κινητό ενός από τους δύο δράστες που δεν ταυτοποιηθεί ακόμα.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν τρία κινητά από τους συλληφθέντες, που μεταφέρθηκαν για ανάλυση στα εγκληματολογικά εργαστήρια και συλλογή στοιχείων τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την ταυτοποίηση των δραστών που δεν έχουν συλληφθεί αλλά και για την δικογραφία της υπόθεσης που έχει συγκλονίσει την κοινωνία του Τύρναβου.

Δείτε επίσης