Ελλάδα

ΔΥΠΑ - ΕΛΕΠΑΠ: «Συνεργασία» με στόχο την επαγγελματική κατάρτιση ατόμων με αναπηρία

Η κίνηση αυτή βοηθά στην καταπολέμηση των διακρίσεων και στην ανάπτυξη κουλτούρας ίσων ευκαιριών στους χώρους εργασίας

δυπα και ελεπαπ συνεργασια, δυπα ελεπαπ συνεργαζονται για ευρεση εργασιας σε αμεα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), Σπύρος Πρωτοψάλτης και η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ), δρ Ελένη Ν. Σκουτέλη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σκοπός του μνημονίου είναι:

  • Η συνεργασία της ΔΥΠΑ με την ΕΛΕΠΑΠ για την επαγγελματική ενδυνάμωση και κατάρτιση ατόμων με αναπηρία,
  • Η ανταλλαγή ενημέρωσης και εμπειρογνωμοσύνης,
  • Η αξιοποίηση δικτύων και συνεργιών, καθώς και για την ενίσχυση των εργασιακών συμβούλων της ΔΥΠΑ με γνώσεις σχετικά με τα ειδικά χαρακτηριστικά των ατόμων με αναπηρία,
  • Η παροχή συμβουλευτικής στους ωφελούμενους και τις ωφελούμενες των προγραμμάτων της ΕΛΕΠΑΠ,
  • Η αμοιβαία αξιοποίηση των συνεργασιών προς ενημέρωση του κοινού,
  • Η σχεδιασμό και υλοποίηση κοινών δράσεων
  • Η διοργάνωση ενημερωτικών δράσεων και συναντήσεων, ημερίδων, εκδηλώσεων, σεμιναρίων εργαστηριακού χαρακτήρα, στα πεδία κοινού ενδιαφέροντος, με τη συμμετοχή των ωφελουμένων της ΕΛΕΠΑΠ, αλλά και των στελεχών της ΔΥΠΑ.

«Η συνεργασία της ΔΥΠΑ με την ΕΛΕΠΑΠ εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό μας για μία στρατηγική που θα εξασφαλίζει ίσες ευκαιρίες και ίση πρόσβαση στην αγορά εργασίας για όλους. Στο πλαίσιο αυτό, με την ανταλλαγή τεχνογνωσίας των στελεχών των δύο φορέων και τις κοινές μας δράσεις, στοχεύουμε αφενός μεν στη στήριξη των ατόμων με αναπηρία, ώστε να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας αφετέρου δε στην αποτελεσματική ενημέρωση επιχειρήσεων και πολιτών για την καταπολέμηση του φαινομένου των διακρίσεων και την ανάπτυξη κουλτούρας ίσων ευκαιριών στους χώρους εργασίας», δήλωσε ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης.

«Είναι μεγάλη τιμή για την ΕΛΕΠΑΠ η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με τη ΔΥΠΑ. Θα ήθελα να εκφράσω, εκ μέρους και όλων των μελών του Δ.Σ. της ΕΛΕΠΑΠ, την ικανοποίησή μας για τη σημαντική και ουσιαστική συμβολή της ΔΥΠΑ στη μεγάλη μας προσπάθεια να δώσουμε την ευκαιρία σε ενήλικες με αναπηρία να αποκτήσουν ολοκληρωμένη επαγγελματική κατάρτιση, εφόδιο απαραίτητο για την επαγγελματική ένταξή τους» υποστήριξε η κα. Ελένη Σκουτέλη.

Δείτε επίσης