Ελλάδα

Qatargate - Εύα Καϊλή: Θα καταθέσει αίτημα για να βγάλει το βραχιολάκι

Τι δηλώνει ο δικηγόρος Μ. Δημητρακόπουλος για την πρόθεση της πελάτισσας του να επιστρέψει στα καθήκοντα της

Εύα Καιλή, Αποφυλάκιση, qatagate, Βραχιολάκι, όροι,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μετά την σημερινή ανακοίνωση της Βελγικής Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας η οποία αφήνει ελεύθερους τον Φραντζέσκο Τζιόρτζι και τον Μαρκ Ταραμπέλα, εμπλεκόμενους στο Qatargate, χωρίς πλέον κατ’ οίκον περιορισμό και ηλεκτρονική επιτήρηση, και η Εύα Καιλή, φέρεται αποφασισμένη να καταθέσει ανάλογο αίτημα.

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο Έλληνας δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, η πελάτισσα του που αποφυλακίστηκε στις αρχές Απρίλη υπό τους όρους της ηλεκτρονικής επιτήρησης και του κατ’ οίκον περιορισμού, σύντομα θα καταθέσει αίτημα για να της αφαιρεθεί το βραχιολάκι.

Ο γνωστός ποινικολόγος σε δήλωσή του είπε πως τις επόμενες ημέρες η πρώην ευρωβουλευτής θα καταθέσει αίτημα για να αφαιρεθεί το βραχιολάκι που φορά μετά την προσωρινή αποφυλάκισή της, ενώ, όπως τόνισε, έχει ως άμεση προτεραιότητα «να επανέλθει στα καθήκοντά της στο Ευρωκοινοβούλιο».

«Η κυρία Εύα Καϊλή προτίθεται το επόμενο χρονικό διάστημα να ζητήσει την αφαίρεση του ηλεκτρονικού μπρασελέ επιτήρησης. Επίσης, στις άμεσες προτεραιότητές της είναι να επανέλθει στα καθήκοντά της στο Ευρωκοινοβούλιο. Υπάρχουν στοιχεία, που δεν είναι ακόμα γνωστά στην κοινή γνώμη, που ενισχύουν την αθωότητά της» δήλωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα το Βελγικό δικαστήριο και συγκεκριμένα η εισαγγελία έκανε δεκτό το αίτημα για αφαίρεση της ηλεκτρονικής επιτήρησης στον μέχρι πρότινος σύντροφο της Εύα Καιλή Φραντσέσκο Τζόρτζι, καθώς και από τον Ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα.

Ελεύθεροι χωρίς βραχιολάκι οι εμπλεκόμενοι στο Qatargate Τζιόρτζι και Ταραμπέλα

Πλέον στις Βελγικές φυλακές, πέντε μήνες μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου του Κατάρ, δεν βρίσκεται ουδείς από τους εμπλεκόμενους.

Ο Φραντζέσκο Τζιόρτζι και ο Μάρκ Ταραμπέλα, από σήμερα θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι χωρίς βραχιολάκι και χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Με ανακοίνωση της η Ομοσπονδιακή Βελγική Εισαγγελία, ανακοίνωσε ότι η προληπτική κράτηση του πρώην συντρόφου της Εύας Καιλή, Φραντζέσκο Τζιόρτζι αλλά και του ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα δεν δικαιολογείται πλέον.

Όπως αναφέρει και δημοσίευμα της Le Soir η εισαγγελία έκρινε πως «Η προληπτική τους κράτηση δεν δικαιολογείται πλέον», εγκρίνοντας την σχετική εισήγηση του ανακριτή που διεξάγει την έρευνα για το Qatargate και την υπόθεση διαφθοράς στους κόλπους του ευρωκοινοβουλίου.

Δείτε επίσης