Ελλάδα

Άρτα: Ράγισαν καρδιές στην πρώτη συνάντηση των γονιών μετά το θάνατο του βρέφους

Δάκρυσαν κι αγκαλιάστηκαν μόλις ο ένας αντίκρισε τον άλλον μπροστά στην ανείπωτη τραγωδία της απώλειας του παιδιού τους

Άρτα, Βρέφος,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε κατάσταση σοκ παραμένουν οι γονείς του 5,5 μηνών βρέφους στην Άρτα που βρήκε τραγικό θάνατο όταν ο πατέρας του το ξέχασε για ώρες στο αυτοκίνητό του.

Πατέρας και μητέρα εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο, ενώ η κηδεία του μωρού θα γίνει το Σάββατο.

Το σπίτι του ζευγαριού στην επαρχιακή πόλη της Ηπείρου είναι κλειστό, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Δονάτο Παππά από το artinos.gr, ο οποίος, μιλώντας στο Star έκανε λόγο για μια διαλυμένη οικογένεια. Πρόσθεσε δε, πως ο πατέρας κατέρρευσε στο νοσοκομείο, μόλις έμαθε από τους γιατρούς ότι το παιδί του είναι νεκρό και πλέον νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική, λαμβάνοντας βαριά φαρμακευτική αγωγή.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος, χθες βράδυ για πρώτη φορά η 27χρονη μητέρα, που είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, προαυλίστηκε στο νοσοκομείο μαζί με τους συγγενείς της και ζήτησε να δει τον σύζυγό της. Ωστόσο, κατά τις ίδιες πηγές, γιατροί και ψυχολόγοι έχουν πει στους συγγενείς ότι το ζευγάρι δεν πρέπει να εχει καμία επαφή αυτές τις μέρες, καθώς δεν ξέρουν πώς θα αντιδράσει και η μία και η άλλη πλευρά.

Λίγο αργότερα, ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha μετέδωσε ότι τελικά, νωρίς το πρωί της Πέμπτης, το ζευγάρι συναντήθηκε, έπειτα από ειδική άδεια που δόθηκε καθώς μπορεί να βρίσκονται και οι δύο στο ίδιο νοσοκομείο, αλλά ο 37χρονος είναι κατηγορούμενος και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το τετ α τετ ήταν μικρής διάρκειας, με τη συνάντηση να διαρκεί περίπου 15 λεπτά και τους δύο γονείς να δακρύζουν και να αγκαλιάζονται, μόλις είδε ο ένας τον άλλον.

Πνευμονικό οίδημα η αιτία θανάτου

Στην ιατροδικαστική έκθεση αναφέρεται ως αιτία θανάτου η συσσώρευση υγρών στον πνεύμονα που προκάλεσαν πνευμονικό οίδημα στο 5,5 μηνών βρέφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την νεκροψία-νεκροτομή που διενεργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το βρέφος υπέστη αίσθημα ασφυξίας εφίδρωση, συριγμό στους πνεύμονες, δύσπνοια, βήχα, δυσκολία αναπνοής, υποξία, με αποτέλεσμα να υποστεί πνευμονικό οίδημα που οδήγησε σε καρδιακή ανακοπή λόγω υποξυγοναιμίας ταχυκαρδία και κυάνωση.

Δείτε επίσης