Ελλάδα

Λύτρας για δολοφονία Καραϊβάζ: «Δεδομένο ότι κάποιος ήθελε να του κλείσει το στόμα»

«Δεν φαίνονται να σπάνε οι φερόμενοι δολοφόνοι του δημοσιογράφου», αναφέρει ο δικηγόρος μιλώντας

δολοφονία Καραϊβάζ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας μίλησε στην εκπομπή «Action Τώρα» σχετικά με τα νέα στοιχεία που προκύπτουν στη δολοφονία Καραϊβάζ. Υπενθυμίζουμε ότι δύο εμπλεκόμενα άτομα έχουν ήδη συλληφθεί και προφυλακιστεί.

Ο κ. Λύτρας τόνισε ότι «με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία προφυλακίστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι», σημειώνοντας ότι «το όλο θέμα είναι στο ζήτημα της ηθικής αυτουργίας. Θα πρέπει κάποια στιγμή σε τέτοιες υποθέσεις να φτάσουν στον ηθικό αυτουργό, είναι δεδομένο ότι κάποιος ήθελε να κλείσει το στόμα του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ. Προφανώς, γνώριζε πράγματα, στοιχεία για συγκεκριμένες υποθέσεις, τα οποία είχε ακουστεί ότι θα τα ανέφερε ή θα τα έγραφε και -αυτή είναι η προσωπική μου αίσθηση- ότι για αυτό του έκλεισαν το στόμα».

«Νομίζω ότι θα υπάρξουν εξελίξεις και περιμένουμε να δούμε τι καινούργια στοιχεία θα υπάρξουν» σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Λύτρας.

Ερωτηθείς ότι «δεν φαίνονται να σπάνε οι φερόμενοι δολοφόνοι του δημοσιογράφου», ο κ. Λύτρας απάντησε: «υπάρχει πάντα το τεκμήριο της αθωότητας, δεν μπορώ να πω το παραμικρό αυτή τη στιγμή. Το μόνο που ξέρω είναι ότι για να φτάσει εισαγγελέας και ανακριτής να διατάξουν την προσωρινή κράτηση, προφανώς οι ενδείξεις που υπάρχουν είναι πολύ μεγάλες».

Να σημειωθεί ότι οι δύο προφυλακισθέντες για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είναι αδέλφια. Σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισής τους αρνούνται τις κατηγορίες και υποστηρίζουν πως δεν έχουν σχέση με την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου.

Αμφισβητούν, δε, τα στοιχεία που επικαλούνται οι αστυνομικές Αρχές και κάνουν λόγο για «λογικά άλματα» βάση των οποίων οδηγήθηκαν σε σύλληψη.

Δείτε επίσης