Ελλάδα

Υπόθεση Γεωργούλη: Συνεδριάζει το Ευρωκοινοβούλιο για την άρση ασυλίας

Κλήθηκε να παραστεί στην ακρόαση ωστόσο ενημέρωσε πως θα απέχει

Υπόθεση Γεωργούλη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα αρθεί ή όχι η ασυλία του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Γεωργούλης κατηγορείται για βιασμό και ξυλοδαρμό σε βάρος δικηγόρου και στελέχους του ΠΑΣΟΚ. Η είδηση έγινε γνωστή μετά από καταγγελία του ίδιου του θύματος. Εισηγητής στην επιτροπή έχει οριστεί ο Πολωνός Αντρέι Χαλίτσκι από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Ο ανεξάρτητος πλέον ευρωβουλευτής είχε αποστείλει συνολικά 4 επιστολές, τόσο προς την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα όσο και στην ίδια την Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων, μέσω των οποίων ζητούσε να επισπευθούν οι διαδικασίες της άρσης ασυλίας του.

Σύμφωνα με πηγές, ο Αλέξης Γεωργούλης έχει κληθεί να είναι παρών στην σημερινή ακρόαση, αλλά, με επιστολή του, γνωστοποίησε ότι θα απέχει. Σημειώνεται πως οι δικηγόροι του θα μπορέσουν να πάρουν τη δικογραφία της υπόθεσης μόνο όταν γίνει η άρση.

«Δεν πιστεύω πως έχει κληθεί να δώσει κατάθεση»

Σχετικά με την υπόθεση κλήθηκε να μιλήσει ο δικηγόρος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος στο Mega και την εκπομπή «Mega Καλημέρα».

Όπως είπε εκτιμά πως ο Αλέξης Γεωργούλης δεν έχει προβεί σε κατάθεση προς τον ανακριτή λόγω της βουλευτικής του ασυλίας που κατέχει ακόμη.

«Δεν παρακολουθώ την υπόθεση του κ. Γεωργούλη, αυτό που μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας είναι ότι μέχρι τώρα δεν πιστεύω ότι έχει κληθεί να δώσει καταθέσεις προς τον ανακριτή, διότι προστατεύεται από τη βουλευτική ασυλία την οποία έχει. Μόνο όταν αρθεί η βουλευτική ασυλία τότε θα κληθεί να δώσει τις εξηγήσεις του στον ανακριτή και θα λάβει και μέρος ή το σύνολο της δικογραφίας», είπε αρχικά.

Δείτε επίσης