Ελλάδα

«Ήθελαν να τον παγιδέψουν» καταγγέλλει ο αδερφός του Φρέντι Μπελέρη

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας παραμένει προφυλακισμένος εδώ και δύο εβδομάδες

Αλβανία, Χειμάρρα, Ελλάδα, Φρέντι Μπελέρησ, προφυλάκιση, αδερφόσ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε σοβαρές καταγγελίες για τις μεθοδεύσεις σε βάρος του δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη, προχώρησε ο αδερφός του μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (25.05) στην ΕΡΤ.

«Προσπάθησαν να παγιδεύσουν τον αδερφό μου. Τον έπαιρνε τηλέφωνο επί 30 ημέρες το ίδιο άτομο που προσπαθούσε να τον παγιδεύσει σε αγοραπωλησία ψήφων», ανέφερε ο Λεονάρδος Μπελέρης.

Μιλώντας για τον αδελφό του, ο οποίος κέρδισε τις αυτοδιοικητικές εκλογές στον τόπο καταγωγής του, κόντρα στις παρεμβάσεις των αλβανικών αρχών ο κ. Μπελέρης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Από τα δεκαεννιά του ο Φρέντι ασχολείται με τα κοινά. Από τη στιγμή που επέστρεψε στη Χειμάρρα για να ασχοληθεί ως ηγετικό μέλος της ελληνικής κοινότητας, πάντα διωκόταν από τις αλβανικές αρχές».

Στη συνέχεια ο αδερφός του Φρέντι Μπελέρη ανέφερε ότι «υπάρχουν αρκετοί που δέχονται την πίεση της εξουσίας από το καθεστώς Ράμα».

Αιτία γι’ αυτές τις διώξεις, όπως τόνισε, είναι οι περιουσίες των ομογενών, τις οποίες «εποφθαλμιά το καθεστώς Ράμα».

«Η Χειμάρρα αυτή τη στιγμή υποτίθεται ότι είναι η Ριβιέρα της Αλβανίας. Οι μεγαλύτερες και καλύτερες παραλίες είναι στην ακτογραμμή» επισήμανε ο Έλληνας ομογενής υπενθυμίζοντας ότι η Χειμάρρα βρίσκεται απέναντι από την Κέρκυρα και έχει εξίσου όμορφες παραλίες.

«Στόχος είναι οι περιουσίες μας στη Χειμάρρα»

Εξιστορώντας το πώς προέκυψε το πρόβλημα με τις ιδιοκτησίες των ομογενών ο κ. Λεονάρδος Μπελέρης αποκάλυψε ότι οι ντόπιοι δήλωναν μόνο την καλλιεργήσιμη γη. «Με τη βοήθεια του προηγούμενου δημάρχου έχουν καταγράψει όλες αυτές τις περιουσίες» ανέφερε για τη διαδικασία που ακολούθησε η αλβανική πολεοδομία εστιάζοντας στις περιουσίες ανθρώπων που έχουν εξαφανιστεί από τη Χειμάρρα καθώς και στις κοινοτικές και εκκλησιαστικές εκτάσεις.

Στη συνέχεια, θέλοντας να εξηγήσει τη νομότυπη τακτική που ακολούθησαν οι αλβανικές αρχές ανέφερε ότι «είχαν βάλει ένα διάστημα 30 μερών, μέσα στο οποίο κάποιος μπορούσε να δηλώσει την περιουσία σου» και πρόσθεσε: «πράγμα που είναι ακατόρθωτο».

«Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα αυτοί είδαν ποιες εκτάσεις είναι έρημες […], “μπήκαν” μέσα, εκβιάζουν τους πολίτες και παίρνουν και τα διπλανά οικόπεδα» κατήγγειλε ο κ. Μπελέρης, επισημαίνοντας ότι οι δημοτικές αρχές δε δίνουν άδεια στους ομογενείς να αξιοποιήσουν την περιουσία τους.

«Τα οικόπεδα εκεί είναι πολύ μικρά. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Έτσι, εκβιάζουν τον πληθυσμό και αρχίζουν και τα συλλέγουν, γίνονται μεγάλες εκτάσεις και μπαίνουν σε επενδυτικά συστήματα» υποστήριξε ο κ. Μπελέρης, καταγγέλλοντας ότι ο αδελφός του έπεσε θύμα πλεκτάνης.

Δείτε επίσης