Ελλάδα

Συνελήφθη ο δολοφόνος της 60χρονης γυναίκας στη Βαρβάκειο

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η αστυνομία ταυτοποίησε τον δράστη του εγκλήματος, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του

βαρβάκειοσ αγορά, έγκλημα, δολοφονία, σύλληψη, δράστησ, αστυνομία, σύλληψη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Συνελήφθη ο δράστης της άγριας δολοφονίας της 60χρονης γυναίκας στη Βαρβάκειο. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 42χρονο άνδρα, ο οποίος ήταν πρώην σύντροφός της.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ο δράστης είναι και ο ίδιος χρήστης. Ο άνδρας είναι παλιός γνώριμος των Αρχών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Vradini.gr, ο 42χρονος εντοπίστηκε σε ξενώνα του Δήμου Αθηναίων, όπου μετά από έρευνα οι Αρχές εντόπισαν το μαχαίρι και τα ρούχα που φορούσε την ημέρα της δολοφονίας. Ο ξενώνας βρίσκεται κοντά στο σημείο, όπου βρέθηκε νεκρή η άτυχη γυναίκα.

Οι αστυνομικές αρχές προσήγαγαν τον 42χρονο, ο οποίος μετά την σύλληψή του ομολόγησε την πράξη του στους αστυνομικούς.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ο 42χρονος ισχυρίστηκε πως η 60χρονη έφερε το μαχαίρι μαζί της -και όχι ο ίδιος- και εκείνη του επιτέθηκε πρώτη. Όμως, κατάφερε να της πάρει το μαχαίρι αμυνόμενος έχοντας αποφύγει την επίθεσή της και την μαχαίρωσε πάνω στην διαμάχη.

Η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει τον δράστη από υλικό από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή της Πλατείας Θεάτρου και της Βαρβακείου Αγοράς και είχε την εικόνα και τις κινήσεις από την πρώτη ημέρα. Γι' αυτό κατέστη δυνατή αρχικά η ταυτοποίησή του και στην συνέχεια ο εντοπισμός του, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την προσαγωγή και την σύλληψή του.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ «για τη διαλεύκανση της υπόθεσης προηγήθηκε δακτυλοσκοπική διακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας του θύματος, τα οποία στο αρχικό στάδιο των ερευνών ήταν άγνωστα. Ακολούθησε κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριακών και προανακριτικών στοιχείων, από την περαιτέρω ανάλυση των οποίων προέκυψε η εμπλοκή του 42χρονου στην ανθρωποκτονία».

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση ο δράστης χτύπησε την 60χρονη γυναίκα με περισσότερες από 20 μαχαιριές, ενώ πριν διαφύγει από το σημείο πήρε μαζί του την τσάντα με τα προσωπικά της αντικείμενα.

Έτσι, η ταυτοποίηση του θύματος έγινε από τη δακτυλοσκόπηση του πτώματος αφού πάνω της δεν είχε κανένα στοιχείο που να προσδιορίζει την ταυτότητά της. Επιπλέον, μέχρι και σήμερα κανείς δεν την έχει αναζητήσει, ούτε προσήλθε σε αστυνομικό τμήμα για να συνεισφέρει στοιχεία για το θύμα.

Αυτή την στιγμή ο 42χρονος άνδρας κρατείται στην Γενικά Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) και αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Αθηνών.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας

«Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξιχνιάσθηκε η υπόθεση ανθρωποκτονίας 60χρονης ημεδαπής, η σορός της οποίας βρέθηκε πρωινές ώρες της Τρίτης, 23 Μαΐου 2023, σε πλατεία έναντι της Βαρβακείου αγοράς στην Αθήνα.
Όπως προέκυψε από την έρευνα δράστης είναι 42χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίσθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα (25-05-2023) στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν αναδιπλούμενο μαχαίρι και δύο λάμες.
Για τη διαλεύκανση της υπόθεσης προηγήθηκε δακτυλοσκοπική διακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας του θύματος, τα οποία στο αρχικό στάδιο των ερευνών ήταν άγνωστα. Ακολούθησε κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση πληροφοριακών και προανακριτικών στοιχείων, από την περαιτέρω ανάλυση των οποίων προέκυψε η εμπλοκή του 42χρονου στην ανθρωποκτονία.
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ρούχα και τα παπούτσια που φορούσε ο κατηγορούμενος κατά τη διάπραξη της ανθρωποκτονίας.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Δείτε επίσης