Ελλάδα

Ο ανανάς από την Κόστα Ρίκα ήταν τελικά κοκαϊνη-Κατασχέθηκε μισός τόνος στον Πειραιά

Εντοπίστηκε από το XRAY λογισμικό ανάλυσης κινδύνου

Ναρκωτικά, Κοκαίνη, Πειραιάς, Ανανάς,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τα κιβώτια του κοντέινερ στο Γ’ Τελωνείο του Πειραιά, είχαν δηλωμένο ως εμπόρευμα ανανάδες ωστόσο μέσα σε αυτά κρυβόταν ναρκωτικά και μάλιστα πεντακάθαρη κοκαίνη, βάρους 420 κιλών, αξίας πάνω από 14 εκατομμύρια ευρώ που είχε ξεκινήσει από την Κόστα Ρίκα και είχε τελικό προορισμό την Γεωργία.

Οι άνδρες της Δίωξης Λαθρεμπορίου και οι Τελωνειακοί Ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κατάφεραν ένα καίριο πλήγμα στα καρτέλ κοκαΐνης της Κεντρικής Αμερικής, που επιχείρησαν μέσω του λιμανιού του Πειραιά, να περάσουν σχεδόν μισό τόνο κοκαΐνη με προορισμό την Γεωργία.

Ο εντοπισμός του πανάκριβου ναρκωτικού έγινε χάρη στην αξιοποίηση του ειδικού λογισμικού ανάλυσης κινδύνου.

Το γεγονός ότι η χώρα προέλευσης ήταν από την Λατινική Αμερική υποψίασε τους άνδρες της Δίωξης Λαθρεμπορίου του Τελωνείου Πειραιά και έτσι έθεσαν το κοντέινερ σε έλεγχο κοντέινερ

Το φορτίο, που είχε δηλωθεί, ήταν κιβώτια με ανανά αλλά είχε κοκαΐνη

Οι άνδρες της Δίωξης Λαθρεμπορίου χρησιμοποίησαν το ειδικό μηχάνημα Χ-RAY και, μαζί με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο - ανιχνευτή ναρκωτικών ουσιών, Iris, βρήκαν ότι, ανάμεσα στα φρούτα, ήταν κρυμμένα 419,2 κιλά κοκαΐνης, αξίας 14,4 εκατομμυρίων ευρώ, σε 297 ειδικά τοποθετημένες συσκευασίες. Στην επιχείρηση συμμετείχαν και υπάλληλοι της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

Για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι Εισαγγελικές Αρχές. H προανάκριση για τον εντοπισμό των εμπλεκόμενων προσώπων διενεργείται από το Γ΄ Τελωνείο Πειραιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άνδρες Δίωξης Λαθρεμπορίου του Γ’ Τελωνείου Πειραιά, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, αλλά και του Λιμενικού Σώματος, το τελευταίο διάστημα έχουν καταφέρει καίρια πλήγματα στους ναρκοεμπόρους που επιχειρούν να φέρουν τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών (κυρίως κοκαΐνης). Στόχος των καρτέλ κυρίως της Λατινικής Αμερικής είναι είτε να προωθήσουν τα ναρκωτικά στην ελληνική επικράτεια είτε να περάσουν τους ελέγχους με σκοπό να την «σπρώξουν» σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Μόλις πριν από μερικές ημέρες εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος που επιχείρησε να περάσει ποσότητα κοκαίνης.

Δείτε επίσης