Ελλάδα

Πανεπιστημιούπολη: Συνελήφθησαν 5 μέλη συμμορίας ανηλίκων για κλοπές και ναρκωτικά

Μετά από έφοδο της ΕΛ.ΑΣ. στην φοιτητική εστία του Ζωγράφου εξαρθρώθηκε η σπείρα που δρούσε στις περιοχές του Ζωγράφου, Βύρωνα και της Καισαριανής

Ζωγράφου, συμμορία, εγκληματική οργάνωση, συμμορία ανηλίκων, έφοδος, ΕΛ.ΑΣ., φοιτητική εστία, συλλήψεις μελών, αστυνομία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής μία πολυμελή συμμορία ανήλικων, που διέπρατε κλοπές από καταστήματα και παράλληλα διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στις περιοχές του Ζωγράφου, Βύρωνα και της Καισαριανής με ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες της Πανεπιστημιούπολης του Ζωγράφου.

Πρόκειται για την παλιά φοιτητική εστία στην οποία η Αστυνομία είχε κάνει μεγάλη επιχείρηση για τη σύλληψη κακοποιών πριν από περίπου ένα χρόνο και τα μέλη της συμμορίας των ανηλίκων είχε μετατρέψει κατειλημμένα δωμάτια σε ορμητήριο για εμπόριο ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο έρευνας και έπειτα από συνδυαστική αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και αποδεικτικών μέσων, αποκαλύφθηκε η δράση της εγκληματικής ομάδας και ταυτοποιήθηκαν τα μέλη της σπείρας, που -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- θεωρείται «παρακλάδι» της μεγάλης συμμορίας που είχε εξαρθρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2022.

Η συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και εντοπίστηκαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών αλλά και αποδεικτικά στοιχεία για την δράση τους.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 5 μέλη της συμμορίας, τρεις 16χρονοι Έλληνες και δύο αλλοδαποί, 16 και 17 ετών, αλβανικής καταγωγής.

Ζωγράφου, συμμορία, εγκληματική οργάνωση, συμμορία ανηλίκων, έφοδος, ΕΛ.ΑΣ., φοιτητική εστία, συλλήψεις μελών, αστυνομία

Σε βάρος των πέντε ανηλίκων σχηματίσθηκε δικογραφία για ένταξη σε συμμορία, τα μέλη της οποίας διαπράττουν τετελεσμένες και σε απόπειρα κλοπές, κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Όπως διαπιστώθηκε, οι κατηγορούμενοι έχοντας παραβιάσει πόρτες στις φοιτητικές εστίες στην Πανεπιστημιούπολη, κατέλαβαν δωμάτια τα οποία χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο για την οργάνωση και τον σχεδιασμό της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

Οι ανήλικοι εντοπίστηκαν έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους τόσο στην περιοχή του Ζωγράφου όσο και σε άλλες περιοχές στην Αθήνα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• μαχαίρι τύπου σουγιάς
• κάνναβη συνολικού βάρους -0,88- γραμμαρίων
• πλαστικός τρίφτης κάνναβης
• ένα ζευγάρι γάντια
• τσαντάκι
• συνολικά έξι (6) κινητά τηλέφωνα

Στα κατειλημμένα δωμάτια της φοιτητικής εστίας της Πανεπιστημιούπολης του Ζωγράφου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• κάνναβη συνολικού βάρους -103- γραμμαρίων
• ζυγαριά ακριβείας
• δύο (2) κυνηγετικά φυσίγγια
• πολυεργαλείο
• δύο (2) κινητά τηλέφωνα
• δύο (2) φορητοί υπολογιστές

Ζωγράφου, συμμορία, εγκληματική οργάνωση, συμμορία ανηλίκων, έφοδος, ΕΛ.ΑΣ., φοιτητική εστία, συλλήψεις μελών, αστυνομία

Συνολικά εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα, από τα οποία τα μέλη της συμμορίας αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, τρόφιμα, ποτά και κινητά τηλέφωνα και μία περίπτωση κλοπής δικύκλου.

Επιπρόσθετα, συνελήφθησαν και οι γονείς των ανηλίκων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων, όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

Ζωγράφου, συμμορία, εγκληματική οργάνωση, συμμορία ανηλίκων, έφοδος, ΕΛ.ΑΣ., φοιτητική εστία, συλλήψεις μελών, αστυνομία

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας οι πέντε ανήλικοι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, με τις κατηγορίες, μεταξύ άλλων, της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και σύστασης συμμορίας, της διάπραξης ληστειών και κλοπών.

Δείτε επίσης