Ελλάδα

Αποκλειστικό: Στα χέρια της αστυνομίας μέλος άγριας συμμορίας που λήστευε ανηλίκους

Αιματηρή ληστεία με τους δράστες να ξυλοφορτώνουν παιδιά με γροθιές και κλωτσιές και να τα εγκαταλείπουν τραυματισμένα στην άσφαλτο

Αποκλειστικό, εγκληματική συμμορία, άγρια συμμορία, ληστείες, αιματηρή ληστεία, άγριος ξυλοδαρμός, δράστες, επιθέσεις κατά ανηλίκων, ταυτοποίηση δραστών, σύλληψη μέλους, αναζήτηση μελών, αναζήτηση μελών, αστυνομία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στα ίχνη συμμορίας που ξυλοκόπησε και λήστεψε τρεις ανήλικους, βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες του Vradini.gr, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Ήδη όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, έχει συλληφθεί ένα μέλος της σπείρας, και έχει ταυτοποιηθεί ένας από τους έντεκα συνεργούς του. Αφορμή για έναρξη της έρευνας που οδήγησε την αστυνομία στον εντοπισμό των μελών της αδίστακτης συμμορίας ήταν η αιματηρή ληστεία είχε σημειωθεί στις 15 Μαϊου το βράδυ, στη πλατεία Ιβίσκου στο κέντρο της Αθήνας. Δώδεκα μέλη της συμμορίας, περικύκλωσαν τους τρεις 16χρονους και τους ακινητοποίησαν.

Οι δράστες τους ζήτησαν να τους δώσουν χρήματα και κινητά. Οι ανήλικοι προσπάθησαν να διαφύγουν και τότε δέχτηκαν την ομαδική επίθεση. Με γροθιές και κλωτσιές τα μέλη της σπείρας, χτύπησαν με απίστευτη σκληρότητα και έριξαν τραυματισμένα τα παιδιά, στην άσφαλτο στην οδό Τηλεφάνους. Ο αρχηγός τους, τράβηξε και έκοψε την χρυσή αλυσίδα με το σταυρό από το λαιμό του Β.Α, ενώ του άρπαξε και από την τσέπη 250 ευρώ.

Τότε, οι κακοποιοί έφυγαν τρέχοντας και χάθηκαν στα στενά σοκάκια της περιοχής. Τα θύματα ενημέρωσαν την αστυνομία και τους γονείς τους. Στην οδό Τηλεφάνους έφτασαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης και οι μαθητές τους περιέγραψαν τα χαρακτηριστικά των ληστών, έγιναν εκτεταμένες έρευνες, αλλά δεν βρέθηκαν - τότε- οι δράστες.

Μάλιστα, ο 16χρονος Ε.Δ που ήταν πιο σοβαρά τραυματισμένος, καθώς τον είχαν χτυπήσει στο κεφάλι, μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι και του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Όμως ξεκίνησε η έρευνα για την εξιχνίαση της αιματηρής ληστείας, την οποία ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών καθώς διαθέτει τεράστια εμπειρία και τεχνογνωσία. Αξιοποιώντας ουσιαστικά οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας και πληροφορίες, ταυτοποίησαν δύο από τα ηγετικά μέλη της σπείρας και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους.

Έτσι, χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε επιχείρηση της Ασφάλειας, σε σπίτι στην οδό Καπανέως στο Κολωνό, όπου εντόπισαν και συνέλαβαν έναν 20χρονο Αλβανό. Στην κατοχή του βρήκαν ένα μαχαίρι, το οποίο και έχει ήδη σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για την ανάλυση του και την άντληση στοιχείων και πληροφορίων.

Ο 21χρονος ομοεθνής του δεν εντοπίστηκε αλλά αναζητείται, ενώ παράλληλα γίνονται προσπάθειες να ταυτοποιηθούν και οι δέκα συνεργοί τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του vradini.gr, οι αστυνομικοί εξετάζουν αν η ομάδα των κακοποιών εμπλέκονται σε άλλες ληστείες στη καρδιά της Αθήνας.

Δείτε επίσης