Ελλάδα

«Κάλυψη»: Στη Θεσσαλονίκη η πρώτη δωρεάν κατοικία σε μονογονεϊκή οικογένεια

Μητέρα ενός μικρού κοριτσιού η γυναίκα που υπέγραψε το συμβόλαιο μίσθωσης χωρίς ενοίκιο

Κάλυψη, Πρόγραμμα, Στέγη,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Δωρεάν στέγη μέσω του προγράμματος «Κάλυψη», θα έχει πλέον μια μονογονεϊκή οικογένεια στη Νεάπολη Συκεών Θεσσαλονίκης, η οποία είναι η πρώτη που αποκτά σπίτι με δωρεάν ενοίκιο.

Το συμβόλαιο μίσθωσης μεταξύ του Δήμου και της νεαρής γυναίκας μητέρας ενός μικρού παιδιού, υπογράφηκε την περασμένη Πέμπτη, «εκμεταλλευόμενη» το πρόγραμμα στέγασης νέων ηλικίας 25-39 ετών «Κάλυψη».

Το δωρεάν σπίτι της Ξανθίππης Δέσποινας Βλασίου Ντούκα, μονογονέας και μητέρα ενός 3χρονου κοριτσιού βρίσκεται επί τις οδού Επταπυργίου στις Συκιές .

Η κ. Βλασίου Ντούκα μονογονέας με ένα παιδί που επωφελήθηκε το πρόγραμμα «Κάλυψη» δεν έκρυψε την ικανοποίηση αλλά και την ανακούφιση της ενώ και ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος δεν έκρυψε την χαρά του για την συμμετοχή του στο εν λόγω πρόγραμμα.

Η πρώτη μονογονεϊκή οικογένεια που επωφελείται από το πρόγραμμα «Κάλυψη»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμος Νεάπολης - Συκεών περιλαμβάνεται μεταξύ των πρώτων τεσσάρων δήμων που υπέγραψαν σύμβαση με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Κάλυψη». Εκ μέρους του δήμου συνυπέγραψαν το συμβόλαιο ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου και Οικονομικών-Νέας Γενιάς Αλεξάνδρα Τερζίδου.

Από την πλευρά τους οι αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου και Οικονομικών-Νέας Γενιάς Αλεξάνδρα Τερζίδου εξέφρασαν τη χαρά και την ικανοποίησή τους για την επικείμενη μετεγκατάσταση της ωφελούμενης οικογένειας στο νέο της σπίτι.

«Η κοινωνική πολιτική είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της δημοτικής αρχής και η συμμετοχή μας σε προγράμματα όπως το ‘’Κάλυψη’’ το αποδεικνύει», επισήμανε η Ιωάννα Αλεξιάδου ενώ η Αλεξάνδρα Τερζίδου υπογράμμισε την αξία που έχει για τους νέους ανθρώπους στο ξεκίνημα της ζωής τους η ενεργοποίηση ανάλογων προγραμμάτων. «Δεν είναι τυχαίο που ο δήμος μας είναι από τους πρώτους δήμους πανελλαδικά που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα», τόνισε.

Δείτε επίσης