Ελλάδα

Στο μικροσκόπιο των Αρχών καρδιοχειρουργός - Ερευνάται για τον θάνατο 15 ανηλίκων

Επιστολή κόλαφος των γονιών που έχασαν τα παιδιά τους - Τον αποκαλούν ψεύτικο Μεσσία

Θάνατοι, Χειρουργεία, 15 παιδιά
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μια υπόθεση που αναμένεται να προκαλέσει σεισμό στον χώρο της υγείας στην περίπτωση που επιβεβαιωθεί, με πρωταγωνιστή έναν καρδιοχειρουργό σε δύο νοσοκομεία και θύματα 15 νεκρά παιδιά, βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών.

Ειδικότερα, οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας ερευνούν με ιδιαίτερη προσοχή τα όσα καταγγέλλουν οι γονείς των 15 παιδιών, τα οποία χάθηκαν τα τελευταία χρόνια από καρδιολογικά προβλήματα.

Οι γονείς αυτών των παιδιών με επιστολή τους, κατηγορούν ευθέως τον καρδιοχειρουργό που χειρούργησε τα παιδιά τους, ότι προκάλεσε τον θάνατο τους, με την ανεπάρκεια του. Επισημαίνουν δε ότι ο καρδιοχειρουργός που έχει φύγει πλέον από την ενεργό δράση, έριχνε τις ευθύνες για τους θανάτους των 15 παιδιών σε άλλους παράγοντες.

Οι χαροκαμένοι γονείς αναφέρουν ακόμη στην επιστολή τους στην αστυνομία αλλά και στην δικαιοσύνη ότι στα περίπου 70 χειρουργεία που πραγματοποιήθηκαν στη συγκεκριμένη κλινική, το 20% των παιδιών έχασαν τη ζωή τους και πολλά ακόμα δεν ανέκτησαν τις αισθήσεις τους ποτέ μετά την εγχείρησή τους.

«Δεκαπέντε παιδιά που μας κάνουν να μην μπορούμε να κοιμηθούμε τα βράδια, να μην μπορούμε αν αναπνεύσουμε» γράφουν χαρακτηριστικά οι γονείς, για την απίστευτη αυτή υπόθεση.

Θρίλερ

Πρόκειται για υπόθεση θρίλερ, που αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής με τα ερωτηματικά για τους θανάτους των παιδιών να είναι πολλά όπως και τον ρόλο που έπαιξε ο καρδιοχειρουργός τον οποίο γονείς καταγγέλλουν.

Σε μία υπηρεσία της ελληνικής Αστυνομίας δίνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα καταθέσεις γιατρών, ιδιωτών και συγγενών των νεκρών παιδιών και άλλων, προκειμένου να φωτιστούν πτυχές της συγκεκριμένης υπόθεσης, ενώ για τις λεπτομέρειές της έχουν ενημερωθεί κεντρικές κρατικές και κυβερνητικές υπηρεσίες.

Αρχή για την αστυνομική και δικαστική αυτή έρευνα αποτέλεσε μία έγγραφη αναφορά που στάλθηκε σε συλλόγους καρδιοπαθών παιδιών το 2021.

Στην επιστολή αυτή περιλαμβάνονται σαφείς αναφορές και καταγγελίες για αδικαιολόγητους θανάτους 15 παιδιών από πλημμελείς ενέργειες ενός γιατρού.

Ενώ, έμπειροι καρδιοχειρούργοι αναφέρουν ότι για την ιατρική αντιμετώπιση αντίστοιχων περιπτώσεων η αποδεκτή θνητότητα για τέτοιου είδους επεμβάσεις σε παιδιά στην Ευρώπη είναι 2%-4%.

Όπως τονίζεται στην επιστολή ο καταγγελλόμενος ιατρός παραπλανεί ασθενείς με μία φιλανθρωπική ΜΚΟ που φαίνεται να έχει δημιουργήσει, κι έχει αποχωρήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα από τα νοσοκομεία που εργαζόταν.

Η επιστολή

Στην επιστολή των γονιών αναφέρονται μεταξύ των άλλων… «Η οργή και η αγανάκτηση που νιώθουμε βλέποντας τα παιδιά μας να φεύγουν από τη ζωή δεν μας επιτρέπει πλέον να σιωπούμε και να μένουμε άπραγοι. Η επιστολή μας αφορά όλους εκείνους τους απόλυτα κατάλληλους που διευθύνουν και λειτουργούν στην καρδιοχειρουργική κλινική (σ.σ. Αναφέρεται το όνομά της). Μέσα στην κλινική αυτή έγιναν χειρουργεία των δικών μας παιδιών στην ουσία όλως εκεί μέσα κάποιοι κάνουν πειράματα και στέλνουν τα παιδιά μας στον άλλο κόσμο. Ο επικεφαλής διευθυντής της κλινικής είναι ένας ψεύτικος Μεσσίας.

Στα περίπου 70 χειρουργεία που πραγματοποιήθηκαν στη συγκεκριμένη κλινική το 20% των παιδιών έχασαν τη ζωή τους και πολλά ακόμα δεν ανέκτησαν τις αισθήσεις τους ποτέ μετά την εγχείρησή τους. Εμειναν φυτά. Δεκαπέντε παιδιά που μας κάνουν να μην μπορούμε να κοιμηθούμε τα βράδια, να μην μπορούμε αν αναπνεύσουμε. Οταν τον ρωτήσαμε τι δεν πήγε καλά σε άλλους είπε ότι έφταιγαν τα μηχανήματα, σε άλλους ότι έφταιγε το προσωπικό της ΜΕΘ, σε άλλους τα φάρμακα και σε άλλους το ότι έφταιγε η καρδιά του παιδιού που ποτέ δεν ανταποκρίθηκε. Αλλά και ακόμα το ανήκουστο, ότι τα πήγαμε να χειρουργηθούν πολύ αργά. Όλα φρικτά ψέματα. Τα λάθη και οι θάνατοι πρέπει να σταματήσουν. Δεν μπορούμε να δούμε άλλα φέρετρα».

Δείτε επίσης