Ελλάδα

Δίνει μάχη για τη ζωή της στη ΜΕΘ η ερπετολόγος - Την τσίμπησε οχιά σε σχολείο

Νοσηλεύεται αιμοδυναμικά ασταθής στο Παπανικολάου - Πώς έγινε το περιστατικό

Θεσσαλονική, ερπετό, φίδι, οχιά, ερπετολόγοσ, νοσοκομείο, δηλητήριο, εντατική, ΜΕΘ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή της η 39χρονη ερπετολόγος την οποία δάγκωσε οχιά σε σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η 39χρονη εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένη και αιμοδυναμικά ασταθής στην Α’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου.

Οι θεράποντες ιατροί, όπως τονίζει το ίδιο ρεπορτάζ, δεν έδωσαν άλλες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας της, ενώ τόνισαν ότι αυτό που προέχει είναι να γίνει καλά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα της 39χρονης είπε ότι της έχει δοθεί η κατάλληλη αγωγή και ότι η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή.

Υπενθυμίζεται ότι η ερπετολόγος έπαθε αναφυλακτικό σοκ, με το που δέχτηκε το τσίμπημα από την οχιά, το οποίο προσβάλλει το κεντρικό νευρικό σύστημα, και η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε ραγδαία. Μάλιστα, αν και διασωληνώθηκε ήδη από το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έφτασε αιμοδυναμικά ασταθής στο νοσοκομείο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Το περιστατικό συνέβη σε σχολικό συγκρότημα στην οδό Γιαννιτσών, όταν επιστάτης εντόπισε ένα φίδι στο ισόγειο του σχολείου, την ώρα λειτουργίας του ολοήμερου. Κατευθείαν έγινε κλήση στην πυροσβεστική, η οποία με τη σειρά της έδωσε το τηλέφωνο δύο ερπετολόγων και στο σημείο έφτασε πρώτη η εθελόντρια της οργάνωσης «Δράση για την Άγρια Ζωή», η οποία έπιασε με γάντι το φίδι για να το βάλει σε κλουβί-τσάντα μεταφοράς, ωστόσο, αυτό τη δάγκωσε.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις για το πώς μπορεί να βρέθηκε η οχιά στο σχολείο, πιθανόν να ήταν μεταφερόμενη, δηλαδή να είχε μπει στις ρόδες κάποιου οχήματος και να κατέληξε έτσι στο σχολικό συγκρότημα.

Δείτε επίσης