Ελλάδα

Υπόθεση καρδιοχειρουργού: Το ανώνυμο e-mail και η ΜΚΟ - «φάντασμα»

Ο γνωστός γιατρός μπήκε στο «κάδρο» των δικαστικών ερευνών για τους μυστηριώδεις θανάτους 15 παιδιών - Πληροφορίες λένε ότι ο ίδιος βρίσκεται στο εξωτερικό

Υπόθεση καρδιοχειρούργου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Προκαταρκτική εξέταση, στην Ασφάλεια Αμαρουσίου, είχε διατάξει η Εισαγγελία Αθηνών προ τριών μηνών μετά από ηλεκτρονική καταγγελία σε βάρος γνωστού καρδιοχειρουργού, ιδιωτικής κλινικής, ο οποίος βρέθηκε στο ερευνητικό πεδίο των δικαστικών αρχών, ύστερα από αναφορές για υψηλή θνησιμότητα παιδιών σε περιστατικά που είχε αναλάβει σε νοσοκομεία όπου χειρουργούσε.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., πριν από τρεις μήνες δόθηκε εντολή στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου να διενεργήσει έρευνα, μετά από ανώνυμο e-mail που έλαβε η Εισαγγελία με καταγγελίες σε βάρος του γιατρού και μίας ΜΚΟ.

Ο Εισαγγελέας ζητούσε από τους αξιωματικούς της Ασφάλειας να βρουν ποιος είναι αυτός που είχε κάνει την καταγγελία μέσω του e-mail αλλά και ποια είναι η ΜΚΟ του εξωτερικού που εμπλεκόταν, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, στην υπόθεση.

Η προκαταρκτική ανατέθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου διότι οι καταγγελίες αφορούσαν σε ιατρικά περιστατικά που είχε αναλάβει ο γιατρός σε νοσοκομείο της συγκεκριμένης περιοχής των Βορείων Προαστίων.

Δεν βρέθηκε ούτε ο αποστολέας του e-mail ούτε και η ΜΚΟ του εξωτερικού

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να βρουν τον άγνωστο αποστολέα του e-mail, τον άνθρωπο δηλαδή που έκανε τις καταγγελίες στην Εισαγγελία, αλλά ούτε και τη ΜΚΟ του εξωτερικού. Έτσι, η προκαταρκτική εξέταση ολοκληρώθηκε χωρίς θετική έκβαση και ο φάκελος επεστράφη στον Εισαγγελέα.

Έκτοτε η συγκεκριμένη έρευνα παραμένει στάσιμη, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ο γιατρός βρίσκεται στο εξωτερικό.

Χαροκαμένοι γονείς

Στο μεταξύ, οι γονείς των παιδιών που χάθηκαν με επιστολή τους, κατηγορούν ευθέως τον καρδιοχειρουργό που χειρούργησε τα παιδιά τους, ότι προκάλεσε τον θάνατό τους, με την ανεπάρκειά του. Επισημαίνουν δε ότι ο καρδιοχειρουργός που έχει φύγει πλέον από την ενεργό δράση, έριχνε τις ευθύνες για τους θανάτους των 15 παιδιών σε άλλους παράγοντες.

Οι χαροκαμένοι γονείς αναφέρουν ακόμη στην επιστολή τους στην αστυνομία αλλά και στην δικαιοσύνη ότι στα περίπου 70 χειρουργεία που πραγματοποιήθηκαν στη συγκεκριμένη κλινική, το 20% των παιδιών έχασαν τη ζωή τους και πολλά ακόμα δεν ανέκτησαν τις αισθήσεις τους ποτέ μετά την εγχείρησή τους.

«Δεκαπέντε παιδιά που μας κάνουν να μην μπορούμε να κοιμηθούμε τα βράδια, να μην μπορούμε αν αναπνεύσουμε» γράφουν χαρακτηριστικά οι γονείς, για την απίστευτη αυτή υπόθεση.

Η επιστολή

Στην επιστολή των γονιών αναφέρονται μεταξύ των άλλων… «Η οργή και η αγανάκτηση που νιώθουμε βλέποντας τα παιδιά μας να φεύγουν από τη ζωή δεν μας επιτρέπει πλέον να σιωπούμε και να μένουμε άπραγοι. Η επιστολή μας αφορά όλους εκείνους τους απόλυτα κατάλληλους που διευθύνουν και λειτουργούν στην καρδιοχειρουργική κλινική (σ.σ. Αναφέρεται το όνομά της). Μέσα στην κλινική αυτή έγιναν χειρουργεία των δικών μας παιδιών στην ουσία όλως εκεί μέσα κάποιοι κάνουν πειράματα και στέλνουν τα παιδιά μας στον άλλο κόσμο. Ο επικεφαλής διευθυντής της κλινικής είναι ένας ψεύτικος Μεσσίας.

Στα περίπου 70 χειρουργεία που πραγματοποιήθηκαν στη συγκεκριμένη κλινική το 20% των παιδιών έχασαν τη ζωή τους και πολλά ακόμα δεν ανέκτησαν τις αισθήσεις τους ποτέ μετά την εγχείρησή τους. Εμειναν φυτά. Δεκαπέντε παιδιά που μας κάνουν να μην μπορούμε να κοιμηθούμε τα βράδια, να μην μπορούμε αν αναπνεύσουμε. Οταν τον ρωτήσαμε τι δεν πήγε καλά σε άλλους είπε ότι έφταιγαν τα μηχανήματα, σε άλλους ότι έφταιγε το προσωπικό της ΜΕΘ, σε άλλους τα φάρμακα και σε άλλους το ότι έφταιγε η καρδιά του παιδιού που ποτέ δεν ανταποκρίθηκε. Αλλά και ακόμα το ανήκουστο, ότι τα πήγαμε να χειρουργηθούν πολύ αργά. Όλα φρικτά ψέματα. Τα λάθη και οι θάνατοι πρέπει να σταματήσουν. Δεν μπορούμε να δούμε άλλα φέρετρα».

Δείτε επίσης