Ελλάδα

Κάρπαθος: Τι απαντά ο εστιάτορας για το τηγάνισμα ζωντανών ψαριών

«Μεμονωμένο περιστατικό, λυπούμαστε πολύ» γράφει ο ιδιοκτήτης μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει

Ψάρια, Τηγάνισμα, Κάρπαθος,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε το βίντεο στο οποίο καταγράφεται μάγειρας να τηγανίζει ζωντανά ψάρια σε εστιατόριο στην Κάρπαθο, ο ιδιοκτήτης της, μέσω του δικηγόρου του δίνει τις δικές του απαντήσεις.

Μεταξύ άλλων η διεύθυνση του εστιατορίου στην Κάρπαθο αναφέρει ότι αυτό το οποίο συνέβη με το τηγάνισμα των ζωντανών ψαριών είναι ένα μεμονωμένο συμβάν , εκφράζοντας παράλληλα την βαθιά του λύπη για το περιστατικό.

Υπενθυμίζουμε ότι το σχετικό βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων ενώ έχει γίνει σχετική καταγγελία από την Πανελλήνια Ομοσπονδία "Νέμεσις" για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι.

Η απάντηση της ιδιοκτησίας του εστιατορίου της Καρπάθου

Το εστιατόριο, στην απάντηση του αναφέρει πως πρόκειται για ένα μεμονωμένο συμβάν και εκφράζει την βαθιά του λύπη για το περιστατικό.

Στην απάντηση αναφέρεται:

«Αγαπητοί μας φίλοι και πελάτες,

Αισθανόμαστε την ανάγκη να τοποθετηθούμε δημόσια αναφορικά με το δυσάρεστο περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα στο κατάστημα μας και δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας λύπη για το μεμονωμένο αυτό συμβάν, καθώς είναι εκ διαμέτρου αντίθετο στις αρχές και τις αξίες μας.

Τονίζουμε πως επ’ ουδενί δεν αποτελεί πρακτική του καταστήματος μας ούτε ο βασανισμός, ούτε η κακοποίηση ζώων και πως εναντιωνόμαστε κατηγορηματικά σε τέτοιου είδους ενέργειες.

Τέλος σας διαβεβαιώνουμε ότι λαμβάνουμε το ζήτημα πολύ σοβαρά υπ’οψιν μας και θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι η ποιότητα των προϊόντων και η με σεβασμό μεταχείριση των ζώων παραμένουν στο επίκεντρο της λειτουργιάς μας.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας και υποσχόμαστε μέσω της πολύτιμης ανατροφοδότησης σας να βελτιώνουμε συνεχώς κάθε διάσταση της ποιότητας των υπηρεσιών μας.

Με εκτίμηση, Εκ της διευθύνσεως»

Στο βίντεο που αναρτήθηκε από κάποιο άτομο το οποίο προφανώς βρισκόταν στην κουζίνα του καταστήματος φαίνεται ένα τηγάνι πάνω στο γκάζι της κουζίνας με κάποιον να ρίχνει τα ψάρια τα οποία είναι ζωντανά.

Ειδικότερα, ρίχνουν τα ψάρια στο αλεύρι, ενώ εκείνα φαίνεται πως είναι ζωντανά και αναπηδούν και στη συνέχεια τα βάζουν στο καυτό λάδι και εκείνα σπαρταρούν και οι μάγειρες τα κρατάνε ακίνητα μέσα στο τηγάνι.

Δείτε επίσης