Ελλάδα

Παναγιώτης Δημητράς: Δεσμεύονται οι λογαριασμοί των ΜΚΟ που ελέγχει

Εμπλέκεται σε κακουργηματικές πράξεις - Είναι διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ)

Παναγιώτης Δημητράς
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας μπαίνει ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των συμφωνιών του Ελσίνκι Παναγιώτης Δημητράς και άλλων μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Έπειτα από έρευνα που διέταξε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής καταπολέμησης μαύρου χρήματος, Χαράλαμπος Βουρλιώτης συντάχθηκε πόρισμα, σύμφωνα με το οποίο ο Παναγιώτης Δημητράς φέρεται να ελάμβανε χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκούς και άλλους φορείς για την υποστήριξη των σκοπών των ΜΚΟ, αλλά να τις έχει διαθέσει σε άλλους σκοπούς.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής, το οποίο έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ο Παν. Δημητράς φέρεται να έχει διαπράξει αδικήματα κακουργηματικής φύσης και γι’ αυτό ζητείται να λογοδοτήσει για απιστία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Παράλληλα, εκδόθηκε διαταγή δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων του Παναγιώτη Δημητρά αλλά και των ΜΚΟ που ελέγχει.

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Δημητράς

Από διάφορα δημοσιεύματα, ο Παναγιώτης Δημητράς έχει χαρακτηριστεί ως "εθνικός μηνυτής", με τον τέως υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα να αναφέρει πριν από περίπου δύο χρόνια πως ο διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι έχει καταθέσει πάνω από 400 μηνύσεις μέσα σε μία πενταετία.

Κατά διαστήματα έχει εξαπολύσει μπαράζ μηνύσεων σε δικαστές, εισαγγελείς, δημοσιογράφους και δημόσια πρόσωπα. Μεταξύ άλλων, έχει στραφεί νομικά κατά του διευθυντή της Athens Review of Books Μανώλη Βασιλάκη και της Σώτη Τριανταφύλλου.

Κατά τις ίδιες πηγές, έχει υποβάλει μηνύσεις στα πρωτοδικεία Αθηνών, Αιγαίου, Αν. Κρήτης, Β. Αιγαίου, Δ. Μακεδονίας, Δωδεκανήσου, Εύβοιας, Θεσσαλονίκης, Θράκης, Ιωαννίνων, Καλαμάτας, Κέρκυρας, Κρήτης, Λαμίας, Λάρισας, Ναυπλίου, Πατρών και Πειραιά.

Έχει μηνύσει τον τέως Υπουργό Δικαιοσύνης, την τέως Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως (δυο φορές για ρατσισμό), τον τέως Υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης και πολλά άλλα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Δείτε επίσης