Ελλάδα

Πέθανε η Νίκη, ο σκύλος που βρέθηκε σκελετωμένος και αλυσοδεμένος στην Ηλεία

«Συγγνώμη κοριτσάκι μου που δεν σε βρήκαμε νωρίτερα» αναφέρει ο Φιλοζωικός Σύλλογος Κρεστένων «Νοιάζομαι»

Ηλεία, σκύλος, κακοποίηση ζώου, Ζαχάρω, θάνατος, φιλοζωική οργάνωση, κτηνίατροι, κακοποίηση
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Πέθανε η Νίκη, το μικρό σκυλάκι που βρέθηκε λίγα 24ωρα πριν αλυσοδεμένο και σκελετωμένο από την ασιτία στη Ζαχάρω Ηλείας.

Παρά τις προσπάθειες των ειδικών η Νίκη δεν τα κατάφερε, αφού την πρόδωσε η καρδιά της. Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Κρεστένων «Νοιάζομαι» ανακοίνωσε τον θάνατο του σκύλου με μια συγκινητική ανάρτηση, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει «συγγνώμη κοριτσάκι μου που δεν σε βρήκαμε νωρίτερα».

Η ανακοίνωση του Φιλοζωικού Συλλόγου Κρεστένων «Νοιάζομαι»

«Τα τελευταία λεπτά γράφουμε σβήνουμε... δεν ξέρουμε πως να το πούμε... έχουμε όλοι παγώσει.

Η Νίκη έφυγε. Σταμάτησε η καρδούλα της. Η Νίκη έφυγε. Δεν άντεξε το κορμάκι της. Δεν άντεξε.

Οι γιατροί έκαναν ότι μπορούσαν. Το πάλεψαν. Αλλά δυστυχώς την βρήκαμε αργά. Δεν προλάβαμε. Αν το ξέραμε λίγο πιο νωρίς... αν... αν... αν. Δεν ξέρουμε τι άλλο να πούμε. Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι. Η Νίκη μας πέθανε σήμερα το πρωί.

Συγγνώμη κοριτσάκι μου που δεν σε βρήκαμε νωρίτερα. Συγγνώμη για το είδος μας. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι αυτά τα μάτια που μας σκλάβωσαν από την πρώτη μέρα δεν θα τα ξαναδούμε. Πάλεψες για να ζήσεις αλλά πλέον ήταν πολύ αργά. Πέτα αγάπη μου στα λιβάδια ελεύθερη πλέον χωρίς δεσμά σε ένα μέρος καλύτερο από το δικό μας όπως σου αξίζει.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους κτηνιάτρους που έδωσαν αγώνα για να την σώσουν.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς για την βοήθειά σας, την αγάπη σας, την υποστήριξή σας όλες αυτές τις μέρες. Η Νίκη μπορεί να μην τα κατάφερε αλλά σίγουρα έζησε τις τελευταίες μέρες της νιώθοντας αγάπη, στοργή. Το ανθρώπινο χάδι.

Το μόνο που θέλουμε να ζητήσουμε, να σας παρακαλέσουμε: Όχι κατάρες, όχι άσχημα λόγια. Ας γίνει αυτό η αφορμή να αντιδράσουμε όλοι στην κακοποίηση. Τραβήξτε φωτογραφίες, video, καλέστε το 100 και ενημερώστε τα κεντρικά της αστυνομίας. Για να μπει ένα τέλος σε αυτή την κατάντια. Για την Νίκη».

Δείτε επίσης