Ελλάδα

Οργανωμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη φυγόποινων

Ειδική επιχειρησιακή δράση για τον εντοπισμό ατόμων που εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις, πολυετούς φυλάκισης,

ΕΛ.ΑΣ., αστυνομία, συλλήψεις, συλλήψεις φυγόποινων, ειδικές επιχειρήσεις, αστυνομικές δράσεις
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ειδική επιχειρησιακή δράση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που ενέχονται σε βαρύνουσα εγκληματικότητα, πραγματοποιήθηκε μεσημβρινές ώρες χτες, Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφάλειας Μαρκόπουλου-Μεσογαίας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε) καθώς και αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών.

Συνολικά συνελήφθησαν πέντε (5) ημεδαποί, από τους οποίους οι τρεις (3) αναζητούνταν καθώς σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση φυλάκισης δέκα (10) ετών, για -κατά περίπτωση- απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία καθώς και για ληστεία κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν σε γειτνιάζουσες κατοικίες στο Μαρκόπουλο Αττικής και ακολούθησε επιχείρηση για τη σύλληψή τους. Μάλιστα οι τρεις φυγόποινοι στη θέα των αστυνομικών επιχείρησαν ανεπιτυχώς να διαφύγουν υπερπηδώντας συρμάτινη περίφραξη, ενώ παράλληλα σε παρακείμενο παράπηγμα γυναίκα προσπαθούσε να καταστρέψει ναρκωτικές ουσίες σε αυτοσχέδια ξυλόσομπα, ωστόσο ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς πριν ολοκληρώσει την πράξη της.

Στο πλαίσιο αυτό και οι πέντε ημεδαποί συνελήφθησαν κατηγορούμενοι και για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της απείθειας, τη νομοθεσίας για τα όπλα και για τα ναρκωτικά.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
* Δύο (2) πιστόλια,
* Δύο (2) γεμιστήρες με συνολικά -26- φυσίγγια των 9mm,
* Συνολικά 59,4 γραμμάρια ηρωίνης σε βραχώδη μορφή,
* Συνολικά 12,9 γραμμάρια κοκαΐνης,
* Συνολικά 52 ναρκωτικά δισκία,
* ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
* Συνολικά 4 κινητά τηλέφωνα και
* Χρηματικό ποσό ύψους 2.370 ευρώ.

ΕΛ.ΑΣ., αστυνομία, συλλήψεις, συλλήψεις φυγόποινων, ειδικές επιχειρήσεις, αστυνομικές δράσεις

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή καθώς πρόκειται για φυγόποινους σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης και καταδικαστικές αποφάσεις, πολυετούς φυλάκισης, για απόπειρες ανθρωποκτονίας με δόλο, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ενώ δύο από τους συλληφθέντες για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Δείτε επίσης