Ελλάδα

Έβρος: Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι πέντε συνοριοφύλακες

Με απόφαση Εισαγγελέα και Ανακριτή μετά την μαραθώνια απολογία τους καθώς έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αδικήματα όπως συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική ο

Έβρος, συνοριοφύλακες, Ορεστιάδα, συλληψη, μετανάστες, διακίνηση μεταναστών, απολογία, ανακριτής, εισαγγελέας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Προφυλακίστηκαν οι πέντε συνοριοφύλακες που κατηγορούνται για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης παράτυπων μεταναστών. Για περισσότερες από εννιά ώρες απολογούνταν στον ανακριτή Ορεστιάδας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί του Σαββάτου 3/6, πέρασαν την πόρτα του, μετά από δυο διαδοχικές προθεσμίες που πήραν την Τρίτη και χθες Παρασκευή.

Η πρώτη απολογία κράτησε πάνω από 3 ώρες. Οι πέντε συνοριοφύλακες από το τμήμα που εδρεύει στο Ισαάκιο Διδυμοτείχο απολογούνταν για τις κατηγορίες που περιλαμβάνονται στην ογκοδέστατη δικογραφία των 2.500 σελίδων.

Όπως είναι γνωστό οι πέντε συνοριοφύλακες από το ΤΣΦ Ισαακίου Διδυμοτείχου συνελήφθησαν το πρωί της περασμένης Δευτέρας από άνδρες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος με αδικήματα: διευκόλυνση εισόδου πολιτών Τρίτων Χωρών, διεύθυνση συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση , δωροληψία υπαλλήλου, κατάχρηση εξουσίας , μεταφορά από το εξωτερικό παράνομων πολιτών, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Δείτε επίσης