Ελλάδα

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα στην Αθήνα για επίθεση σε αστυνομικούς και πρόκληση φθορών

Σύμφωνα με την εις βάρος τους δικογραφία προκάλεσαν ζημιές σε επτά καταστήματα και ένα σταθμό ΗΣΑΠ ενώ επιτέθηκαν σε δυνάμεις της αστυνομίας

Συλλήψεις ατόμων, επεισόδια, επίθεση σε αστυνομικούς, πρόκληση φθορών, αστυνομία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων που προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας, μετά από συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικού, εξύβριση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί όπλων, εκρηκτικών υλών, εκρηκτικών μηχανισμών και άλλων διατάξεων.

Σύμφωνα με την καταγραφή των περιστατικών χθες λίγο πριν τις 7 το απόγευμα, περίπου 100 άτομα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Συντάγματος χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα ή επεισόδια καθώς οι συγκεντρωθέντες παρέμειναν στο πεζοδρόμιο της Λεωφόρου Αμαλίας, στα σκαλοπάτια της Πλατείας Συντάγματος έως την 20.15 ώρα, όπου αποχώρησαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Όμως, λίγη ώρα αργότερα - γύρω στις 9 μ.μ. - περίπου 60 άτομα που συμμετείχαν στη συγκέντρωση, συγκεντρώθηκαν εκ νέου στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης και κινήθηκαν προς την Πλατεία Μοναστηρακίου μέσω των οδών Αιόλου και Ερμού, έχοντας όμως προκαλέσει κατά την πορεία τους φθορές σε 7 καταστήματα της περιοχής.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. που εκτελούσαν υπηρεσία στο σημείο, δέχθηκαν επίθεση από την ομάδα των ατόμων, με ρίψη πετρών, μαρμάρων και γυάλινων μπουκαλιών.

Έτσι, οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν την συγκεκριμένη ομάδα των ατόμων, οι οποίοι διασκορπίσθηκαν μέσω των οδών Αθηνάς και Ερμού και των παρακείμενων σταθμών ΜΕΤΡΟ και ΗΣΑΠ προς διάφορες κατευθύνσεις.
Μάλιστα, κατά την αποχώρησή τους, ορισμένα άτομα προκάλεσαν φθορές και σε έναν αυτόματο καρταναγνώστη σταθμού ΗΣΑΠ.

Κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης για την διάλυση των επιτεθέμενων και την αποκατάστατης της τάξης στην περιοχή «από το σημείο συνελήφθησαν τέσσερα άτομα που συμμετείχαν στις παραπάνω αξιόποινες πράξεις». Μετά την σύλληψή τους την υπόθεση χειρίστηκε προανακριτικά η υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και σχηματίστηκε δικογραφία ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Δείτε επίσης