Ελλάδα

Αγίου Πνεύματος: Με καλό καιρό επιστρέφουν οι εκδρομείς - Τα μέτρα της Τροχαίας

Πώς θα επιστρέψουν οι εκδρομείς - Τι ισχύει και μέχρι πότε - Δεν σημειώνεται μποτιλιάρισμα μέχρι αυτή την ώρα

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος, εκδρομείς, επιστροφή εκδρομέων, κίνηση στους δρόμους,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Με υψηλές θερμοκρασίες και λίγα σύννεφα υποδέχεται ο καιρός στην Αττική, τους εκδρομείς του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος. Παρόμοιες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και την Τρίτη 6/6.

Μέχρι και αυτή την ώρα οι δρόμοι της Αττικής εμφανίζουν εικόνα ...καλοκαιριού, με την πρωτεύουσα να είναι άδεια και η κυκλοφορία να διεξάγεται κανονικά και χωρίς μποτιλιάρισμα τόσο στις εθνικές οδούς όσο και στην Αττική Οδό. Ανάλογη η εικόνα και στον Πειραιά, και στους δρόμους γύρω από το λιμάνι.

Η επιστροφή των εκδρομέων σήμερα (Δευτέρα 5/6) θα γίνει με καλό καιρό και οι θάλασσες θα είναι καλοτάξιδες, ενώ φαίνεται ότι αυτές οι θερμοκρασίες θα μας ακολουθήσουν και όλη την επόμενη εβδομάδα.

Τα μέτρα της Τροχαίας για όλο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος - Πώς θα επιστρέψουν οι εκδρομείς - Τι ισχύει και μέχρι πότε

H τροχαία έχει λάβει μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων από την Παρασκευή 2 Ιουνίου.

Ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:

- Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.

- Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής.

- Αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

- Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.

- Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, εστιάζοντας την προσοχή στη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων (υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ.), καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων (χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)

- Κατά τόπο κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στις οποίες θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

- Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.


- Ενημέρωση των πολιτών μέσω των Υπηρεσιών Επικοινωνίας, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Επισημαίνεται ότι καθ' όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Επιπρόσθετα εκτός των παραπάνω μέτρων και για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Συγκεκριμένα για το ρεύμα εξόδου η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών θα ισχύει την Παρασκευή (2/6) από τις 16:00 έως τις 22:00 και το Σάββατο (3/6) από τις 08:00 έως τις 13:00.

Για το ρεύμα εισόδου η απαγόρευση θα ισχύει από τη Δευτέρα (5/6) από τις 16:00 έως τις 23:00.

Δείτε επίσης