Ελλάδα

Θύμα ξυλοδαρμού τουρίστας στην Γαύδο- Καταγγέλλει 2 δημοτικούς συμβούλους

Ο μοναδικός αστυνομικός του νησιού μετέφερε το θύμα στο ιατρείο για παροχή πρώτων βοηθειών

Ξυλοδαρμός, Γαύδος,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού, καταγγέλλει ότι έπεσε ένας τουρίστας στην Γαύδο από αιρετούς του νησιού, οι οποίοι αντιτίθεται στους κατασκηνωτές της παραλίας.

Ο τουρίστας που υποστηρίζει ότι οι δύο αιρετοί τον χτύπησαν και τον πέταξαν από μία σκάλα, μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας του νησιού με χτυπήματα σε όλο του το σώμα και στο κεφάλι ενώ εξαιτίας της βίας που του ασκήθηκε αμέσως μετά την παροχή πρώτων βοηθειών φέρεται να έφυγε τρέχοντας για να κρυφτεί και να μην βρεθεί αντιμέτωπος εκ νέου με τους φερόμενους δράστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θύμα έχει εκφράσει κατά καιρούς την αντίθεση του στην δημοτική αρχή του νησιού για την άρνηση τους να στήνουν σκηνές οι τουρίστες στις παραλίες.

Καταγγελία ξυλοδαρμού από τουρίστα που διαμένει σε σκηνή σε παραλία της Γαύδου

Αρνητική εξέλιξη είχε η αθλητική διοργάνωση του Δήμου Γαύδου «Τρέξε και φτάσε στην άκρη της Ευρώπης» όπου συμμετείχαν 200 δρομείς από την Κρήτη κι άλλα μέρη της χώρας.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης στη μουσική βραδιά που ακολούθησε σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ δυο αιρετών του νησιού και ενός επισκέπτη ο οποίος διαμένει σε σκηνή στη παραλία και κατά καιρούς έχει σχολιάσει αρνητικά τη στάση της δημοτικής Αρχής για τους κατασκηνωτές καθώς και για άλλα θέματα που απασχολούν το νησί.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα του επισκέπτη και γνωστού στους τοπικούς «άρχοντες» του νησιού, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τους δυο αιρετούς οι οποίοι, όπως υποστηρίζει, τον χτύπησαν και τον πέταξαν από μια σκάλα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο σώμα και στο κεφάλι του.

Στο βίαιο συμβάν φέρεται να ήταν μπροστά και ο μοναδικός αστυνομικός του νησιού ο οποίος τον μετέφερε με το περιπολικό στο Ιατρείο Γαύδου. Βέβαια γεννώνται ερωτηματικά για ποιον λόγο ο αστυνομικός δεν επενέβη προκειμένου να αποτρέψει αυτό το βίαιο περιστατικό το οποίο εκτυλίχθηκε μπροστά του….

Σύμφωνα με τον γιατρό του ιατρείου του νησιού, ο τουρίστας έχει υποστεί χτυπήματα σε όλο του το σώμα και έχει εκδορές στον αγκώνα, στους αντίχειρες και σε άλλα σημεία. «Μου είπε ότι τον πέταξαν από μια σκάλα με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του και να τραυματιστεί», δήλωσε ο γιατρό.

Μετά το συμβάν και τη μεταφορά του στο Ιατρείο της Γαύδου, ο παθών τράπηκε σε φυγή φοβούμενος μην τυχόν έρθει αντιμέτωπος ξανά με τους δυο αιρετούς που φέρονται υπεύθυνοι για τον ξυλοδαρμό του .

Παραμένει άγνωστο αν θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την σύλληψη των δύο αιρετών.

Δείτε επίσης