Ελλάδα

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο ιερέας που έστελνε άσεμνο υλικό στον 12χρονο

Στον Αρχιμανδρίτη απαγορεύτηκε να πλησιάζει τον ανήλικο σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων αλλά και να επικοινωνεί μαζί του με οποιονδήποτε τρόπο

40χρονος ιερεας,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο 40χρονος ιερέας που συνελήφθη στο Ναύπλιο το Σάββατο, για ασέλγεια σε βάρος 12χρονου αγοριού, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Υπενθυμίζουμε ότι ο 40χρονος Αρχιμανδρίτης έστειλε βίντεο στον ανήλικο εστιάζοντας στα γεννητικά του όργανα.

Ο Αρχιμανδρίτης είχε συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτόφωρου, και αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος μέχρι τη δική, η οποία ορίστηκε για τις 16 Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον Αρχιμανδρίτη απαγορεύτηκε να πλησιάζει τον ανήλικο σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων αλλά και να επικοινωνεί μαζί του με οποιονδήποτε τρόπο. Οι αρχές θα ερευνήσουν τώρα και το εάν ο Ιερέας έχει στείλει ερωτικά βίντεο και σε άλλους ανηλίκους. Στο δικαστήριο οδηγήθηκε, νωρίτερα, ο σάτυρος ιερέας από την Ερμιονίδα.

Ο ιερέας, ο οποίος ήταν και δάσκαλος κατηχητικού, είχε συχνή επαφή με τη νεολαία της περιοχής γεγονός που προκαλεί ανησυχία στις αρχές ότι μπορεί να έχει μεγαλύτερη δράση από αυτή που αποκαλύφθηκε.

Ο ίδιος δια του δικηγόρου του υποστήριξε οτι έστειλε... κατά λάθος το βίντεο στον 12χρονο «καθώς νόμιζα ότι είχα στείλει γραπτό μήνυμα σε άλλον ενήλικα που είχε ίδιο όνομα».

«Το παιδί σοκαρίστηκε με το βίντεο» λέει η μητέρα του 12χρονου αγοριού

Την αντίδραση του 12χρονου αγοριού όταν έλαβε το βίντεο με το άσεμνο περιεχόμενο, που φέρεται να του έστειλε ο 40χρονος Αρχιμανδρίτης από την Ερμιονίδα, περιέγραψε η μητέρα του ανήλικου.

«Αναφέρει το όνομα του παιδιού το βίντεο και ανατρίχιασε, δηλαδή αηδίασε», λέει χαρακτηριστικά η μητέρα του 12χρονου στο MEGA.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του 40χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, ενώ ο ίδιος οδηγήθηκε στο Ναύπλιο για να απολογηθεί σε εισαγγελέα και ανακριτή. Πλέον κρατείται μέχρι να απολογηθεί την Τρίτη (06.06).

Μιλώντας στο Mega, η μητέρα του αγοριού αναφέρει: «Στάλθηκε στο γιο μου εχθές το απόγευμα ένα πάρα πολύ άσχημο βίντεο. Έπαθε ένα σοκ γιατί αφενός δεν το περίμενε, είναι η ιδιότητα του ανθρώπου αυτή που δεν το περίμενε, τρόμαξε γιατί αναφέρει το όνομα του παιδιού το βίντεο και ανατρίχιασε, δηλαδή αηδίασε με όλο αυτό».

«Στην αρχή δεν το πίστευε το παιδί ότι είναι αυτός και λέει "πάτερ, τι γίνεται, σας έχουν χακάρει;". Και συνέχισε να απαντάει άσεμνα», ανέφερε η γυναίκα. Ο Αρχιμανδρίτης ήταν στο στενό οικογενειακό περιβάλλον της οικογένειας και είχε συχνά επαφές με το παιδί και τη μητέρα του.

«Παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης αυτό το πράγμα τώρα, δεν είναι να το αφήσεις έτσι. Ίσως προλάβουμε να σώσουμε και κάποια άλλα παιδιά που έχουν δεχθεί κάτι ανάλογο και δεν έχουν μιλήσει, γιατί το καλό είναι ότι το παιδί μου μίλησε αμέσως», είπε η μητέρα του παιδιού.

Δείτε επίσης