Ελλάδα

Πέθανε ο τραγουδιστής Γιάννης Φλωρινιώτης

Σε ηλικία 76 ετών - Η ζωή και η καριέρα του

Γιάννης Φλωρινιώτης, θάνατος, τραγουδιστής, νοσοκομείο, τραγούδι
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο τραγουδιστής Γιάννης Φλωρινιώτης. Ο γνωστός καλλιτέχνης νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Πληροφορίες κάνουν λόγο πως είχε πνευμονικό εμφύσημα και κατέληξε από καρδιακή ανακοπή.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή, η φίλη του, Εύη Κρανιδέλη. «40 χρόνια φίλοι οικογενειακώς. Προχθές τον πήρα τηλέφωνο... Του λέω τι κάνεις πουλάκι μου; Μου λέει είμαι με οξυγόνο δε μπορώ να περπατήσω θα πάω στη Θεσσαλονίκη σε ένα γιατρό. Και τώρα πέθανε ο Γιαννάκης μου από ανακοπή. Καλή ανάσταση Γιάννη Φλωρινιώτη ψυχή μου. Πειράζει που θα είσαι πάντα μεγάλη φίρμα;», αναφέρει στην ανάρτησή της.

Ποιος ήταν ο Γιάννης Φλωρινιώτης

Ο Γιάννης Φλωρινιώτης γεννήθηκε ως Γιάννης Αποστολίδης στη Φλώρινα στις 15 Φεβρουαρίου του 1947.

Ξεκίνησε να τραγουδάει σε ηλικία 14 ετών. Αργότερα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου τραγούδησε δίπλα σε μεγάλους ρεμπέτες, όπως Μάρκος Βαμβακάρης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Γιώργος Λαύκας, Πρόδρομος Τσαουσάκης, Θεόδωρος Πολυκανδριώτης και με τη Ρίτα Σακελλαρίου.

Το 1970-71 έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Δουλεύει σε διάφορα κέντρα και δημιουργεί μια νέα περσόνα που ξεχωρίζει με τις εκκεντρικές εμφανίσεις. Όπου εμφανίζεται έχει μεγάλη επιτυχία, αλλά δέχεται και σκληρή κριτική.

Στη δισκογραφία, κάνει την πρώτη του εμφάνιση με το άλμπουμ «Τώρα Θέλω Τώρα», που αμέσως γίνεται χρυσό.

Από τις πιο γνωστές επιτυχίες του ήταν το «Πειράζει που είμαι φίρμα», «Τάκα τάκα» κ.α.

Δείτε επίσης