Ελλάδα

Τσίπρας: Οι εκλογές της 25ης Ιουνίου είναι «ένας νέος αγώνας»

Ο αγώνας ξεκινάει από 0-0 δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Τσίπρας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Σε αυτές τις εκλογές θα πάμε με όπλο το πρόγραμμά μας και θα το συγκρίνουμε με το μοναδικό αντίπαλο σχέδιο, που είναι αυτό του κυρίου Μητσοτάκη. Άλλα 4 χρόνια Νέας Δημοκρατίας θα είναι πάρα πολύ σκληρό. Στις 25 Ιούνη έχουμε ένα νέο εκλογικό αποτέλεσμα, ξεκινάει 0-0» είπε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Σϊνδο όπου βρέθηκε, στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα.

«Γνωρίζω ότι η Σiνδος είναι η πίσω αυλή της Θεσσαλονίκης, η πιο ξεχασμένη περιοχή της συμπρωτεύουσας, γι' αυτό πρέπει να παλέψουμε μαζί για τα αυτονόητα. Να παλέψουμε μαζί για τη δημόσια υγεία, για την παιδεία, για το δικαίωμα ακόμη και στο πόσιμο νερό. Αυτονόητα πράγματα, που δεν έχουν κατακτηθεί για την περιοχή. Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία, το να μπορούν οι απόμαχοι να δώσουν ένα χαρτζιλίκι αλλά και οι νέοι να μπορούν να ζήσουν ένα μέλλον με αισιοδοξία στον τόπο που μεγάλωσαν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην τραγωδία στην Κω με τη γυναίκα που άφησε την τελευταία της πνοή πάνω σε καρότσα αυτοκινήτου, σχολίασε: «Θέλω να αναρωτηθώ πόσο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή; Να φεύγεις σαν το σκυλί στ’ αμπέλι στη καρότσα ενός αγροτικού επειδή δεν υπάρχει ασθενοφόρο;».

«Μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο θα αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε αυτόν τον συσχετισμό δυνάμεων. Σας καλώ μέχρι τις 25 του Ιούνη να πάμε σε μία μεγάλη αντεπίθεση για την ανατροπή των συσχετισμών. Ένα νικηφόρο εκλογικό αποτέλεσμα μπορούμε να το πετύχουμε όλοι μαζί».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέρθηκε τέλος, στα προβλήματα της Σίνδου και γενικότερα της δυτικής Θεσσαλονίκης, λέγοντας: «Η Σίνδος, η Δυτική Θεσσαλονίκη, είναι η πίσω αυλή της Θεσσαλονίκης. Είναι ίσως η πιο απαξιωμένη και η πιο ξεχασμένη περιοχή της Θεσσαλονίκης και πρέπει να δουλέψουμε μαζί για τα αυτονόητα δικαιώματα. Για το δικαίωμα στη δημόσια υγεία και την περίθαλψη, για το δικαίωμα στη δημόσια παιδεία, το δικαίωμα ακόμη, και στο πόσιμο νερό. Αυτονόητα πράγματα δεν έχουν κατακτηθεί για την περιοχή της Σίνδου και της δυτικής Θεσσαλονίκης».

Δείτε επίσης