Ελλάδα

Κολωνός: Η κατάθεση της 12χρονης - Τι αποκάλυψε για πρώην αστυνομικό διοικητή

«Μου είχε πει να πάμε μια βόλτα με το αμάξι» ανέφερε η ανήλικη στις Αρχές

Κολωνός, 12χρονη, βιασμός, σεξουαλική κακοποίηση, αστυνομία, έρευνα, κατάθεση
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Νέα στοιχεία έρχονται στο «φως» από την τελευταία κατάθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, χάρη στην οποία οι Αρχές έφτασαν οκτώ κατηγορούμενων για τον βιασμό της.

Σύμφωνα με το Star που αποκαλύπτει την πολυσέλιδη κατάθεση της 12χρονης που έδωσε στις 11 Απριλίου, γίνεται αναφορά για πρώην διοικητή της Αστυνομίας, ο οποίος της είχε πει να πάνε βόλτα με το αυτοκίνητο, σε 47χρονο οικογενειάρχη που της ζητούσε γυμνές φωτογραφίες αλλά και σε αυτόν στον οποίο έδινε όλα τα λεφτά.

«Ερχόταν στο μαγαζί κάθε μέρα», είπε και συνέχισε: «Διοικητής της Αστυνομίας, πρώην νομίζω. Όταν πήγαινα εγώ κάθε ημέρα στο μαγαζί του, ερχόταν κι αυτός κάθε μέρα και καθόταν έξω».

Μάλιστα, το κορίτσι διευκρίνισε πως αυτός δεν έκανε κάτι μαζί της: «Μου είχε πει να πάμε μια βόλτα με το αμάξι, αλλά μετά μου λέει: “έχω τη γυναίκα μου, φοβάμαι μη μας δει"».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR η πλατεία του Κολωνού για τους περισσότερους συλληφθέντες φέρεται να ήταν σημείο συνάντησης.

«Ήταν ένας που ερχόταν στην πλατεία. Έχει και μια γυναίκα, τον είχα δει μαζί της», κατάθεσε. Όπως είπε, της ζητούσε γυμνές φωτογραφίες με αντάλλαγμα χρήματα. «Μου ζητούσε όποτε ερχόταν στην πλατεία», είπε η 12χρονη για τον 47χρονο οικογενειάρχη.

Παιδοψυχολόγος: Αυτός μόνο φωτογραφίες ζητούσε ή έχετε βρεθεί και από κοντά

12χρονη: Έχουμε βρεθεί στο αμάξι. Νομίζω ότι είναι γκρι ασημί. Με τη γυναίκα του ερχόταν στην πλατεία. Είχε και ένα πατίνι.

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Προφυλακιστέοι οι επτά από τους οκτώ νέους κατηγορούμενους

Τον δρόμο για την φυλακή πήραν οι επτά από τους οκτώ νέους κατηγορούμενους στη δεύτερη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό.

Οι οκτώ απολογήθηκαν ενώπιον του 14ου τακτικού ανακριτή, που χειρίζεται πλέον την δεύτερη δικογραφία που άνοιξε για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης του παιδιού, αντιμέτωποι κατά περίπτωση με τα αδικήματα της γενετήσιας πράξης με ανήλικο και της πορνογραφίας.

Πρόκειται για έξι αλλοδαπούς και δύο Έλληνες, πατέρα και γιο, που προέρχονται από την γειτονιά της 12χρονης και συνελήφθησαν μετά από ένταλμα του ανακριτή, καθώς αναγνωρίστηκαν από το κορίτσι στην τελευταία κατάθεση που έδωσε στις Αρχές.

Ο όγδοος κατηγορούμενος, 20 ετών που συνελήφθη μαζί με τον πατέρα του, αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του, με την επιβολή του όρου της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον του ανακριτή, οι οκτώ αρνήθηκαν τις πράξεις που τους αποδίδονται σε βάρος της ανήλικης. Ο 20χρονος φέρεται να επικαλέστηκε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Να σημειωθεί ότι η πρώτη ανάκριση για την υπόθεση, που ξεκίνησε με την προφυλάκιση του Μίχου και εν συνεχεία των υπολοίπων 29 κατηγορουμένων για «τα ραντεβού της φρίκης» έχει πλέον ολοκληρωθεί από την ανακρίτρια που την χειρίστηκε και η δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί σε εισαγγελέα και ακολούθως στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που θα αποφασίσει για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων. Η υπόθεση έκλεισε ώστε να δρομολογηθεί η διαδικασία για το επόμενο στάδιο της ποινικής διαδικασίας, με την παραπομπή ή μη κατηγορουμένων, καθώς για την συντριπτική πλειονότητα τους είναι στην φυλακή και «τρέχει» ο χρόνος για το όριο των 18 μηνών προφυλάκισης.

Δείτε επίσης