Ελλάδα

Νέα Μάκρη: Αυτή είναι η 19χρονη έγκυος - «Δεν βοήθησε κανένας»

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών οι συνθήκες θανάτου της άτυχης κοπέλας

19χρονη, Νέα Μάκρη, 19χρονη έγκυος
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια της 19χρονης εγκύου που έχασε τη ζωή της στη Νέα Μάκρη. Μάλιστα, η Εισαγγελία ξεκινά ποινική έρευνα για τον θάνατο της άτυχης κοπέλας.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος με αυτεπάγγελτη παρέμβαση του ζητά από την επικεφαλής της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου να διενεργήσει η ίδια προκαταρκτική έρευνα για το περιστατικό. Η εντολή του κ. Ελευθεριάνου προς την προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης είναι να μελετήσει όλα τα στοιχεία και να αναζητήσει προς κάθε κατεύθυνση ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες αρμοδίων για την διαχείριση του περιστατικού αλλά και του χρόνου διακομιδής της 19χρονης στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τους οικείους της ο θάνατος της 19χρονης οφείλεται σε καθυστέρηση του ασθενοφόρου για τη διακομιδή της στο νοσοκομείο.

«Δεν βοήθησε κανένας. Ήταν 19 χρονών, θα γινόταν για πρώτη φορά μανούλα. Ήταν και οι δύο στη ζωή αλλά είχαν χαμηλό σφυγμό», δήλωσε στο MEGA και την εκπομπή «Live News» η ανιψιά της 19χρονης κοπέλας, σύμφωνα με την οποία οι συγγενείς της εγκύου κάλεσαν 20 φορές στο 166 αλλά η απάντηση ήταν πως δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο.

«Πήραμε το ασθενοφόρο από τις 10.24 και ήρθε στις 01.30. Όταν ήρθε το ασθενοφόρο δεν υπήρχε οξυγόνο. Γιατί την πήγαν στο κέντρο Υγείας και όχι στο νοσοκομείο;», αναρωτιέται ο θείος της.

Πηγές από το ΕΚΑΒ αναφέρουν πως η ώρα της πρώτης κλήσης ήταν στις 11 το πρωί. Από την πλευρά του ΕΚΑΒ φέρεται να διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι τα συμπτώματα που αναφέρθηκαν για την έγκυο δεν έδιναν εικόνα επείγοντος και έτσι δεν τέθηκε ψηλά στην λίστα άμεσης εξυπηρέτησης. Μετά από δεύτερη κλήση, μετά το μεσημέρι, το ΕΚΑΒ μετέβη από την Αρτέμιδα στη Νέα Μάκρη όπου βρήκε την 19χρονη χωρίς τις αισθήσεις της. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης, η έγκυος και το έμβρυο δεν τα κατάφεραν.

«Έχουν καταγραφεί τα πάντα»

Από την πλευρά του ο Γιώργος Μαθιόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ, υποστήριξε μιλώντας στο MEGA πως «έχουν καταγραφεί τα πάντα και οι ώρες και το πόσες κλήσεις έχουν γίνει. Το μοναδικό που ξέρω εγώ είναι πως η πρώτη κλήση είναι τις 10:59 και αναφέρει πως υπάρχει μία έγκυος γυναίκα που δεν έχει τις δυνάμεις της. Εάν έχει γίνει κάποια κλήση που δεν απαντήθηκε τότε θα μπορέσουμε να το δούμε αυτό».

Και πρόσθεσε: «Οι αναμονές στο ΕΚΑΒ είναι πάρα πολλά και οι άνθρωποι εκεί δίνουν μεγάλη μάχη για να ξεχωρίσουν ποια περιστατικά είναι σοβαρά μια ποια όχι τόσο».

«Δεν έχω ενημέρωση για το πότε έφτασε το ασθενοφόρο αλλά αυτό που ξέρω είναι πως η γιατρός προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τους συγγενείς ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση. Το πρόβλημα είναι πως στην Αττική επιχειρούν 45-50 ασθενοφόρα επειγόντων ενώ θα έπρεπε να έχουμε 89-90. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είχε οξυγόνο το ασθενοφόρο γιατί γίνεται έλεγχος και αλλάζονται συχνά οι φιάλες ενώ υπάρχουν και αρκετές μέσα στο ασθενοφόρο», σημείωσε.

Δείτε επίσης