Ελλάδα

Πανελλήνιες 2023: Στα τέλη Ιουλίου οι βάσεις εισαγωγής για τα ΑΕΙ

Μέχρι το τέλος Ιουνίου η ανακοίνωση των βαθμολογίων των υποψηφίων

Πανελλήνιες 2023, Βάσεις Εισαγωγής, ΑΕΙ,
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Οι υποψήφιοι για εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας κατά τις Πανελλήνιες 2023 είχαν μία δεύτερη ημέρα χωρίς προβλήματα καθώς τα θέματα ήταν προσεκτικά διαλεγμένα, και χωρίς επισημονικά λάθη.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι των επιστημονικών κατευθύνσεων εξετάστηκαν στα Μαθηματικά, με θέματα που οι ειδικοί του κλάδου χαρακτήρισαν ως βατά, στα Αρχαία ελληνικά που φέτος ήταν μεγαλύτερα σε όγκο από ό,τι πέρυσι και στη Βιολογία με θεματολογία που κρίνεται ότι ήταν ένα επίπεδο πιο δύσκολη από την αντίστοιχη εξεταστική διαδικασία του 2022.

Οι βάσεις εισαγωγής για τα ΑΕΙ αναμένεται και φέτος να εκδοθούν τις τελευταίες ημέρες του Ιουλίου και όχι τον Αύγουστο, όπως στο παρελθόν, ενώ η ανακοίνωση των βαθμολογίων των υποψηφίων υπολογίζεται μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Τα μηχανογραφικά

Κατά τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών τους δελτίων, οι υποψήφιοι με βάση το εξεταστικό σύστημα που εφαρμόζεται, θα μπορούν να δουν και να επιλέξουν μόνο τα τμήματα στα οποία θα έχουν πρόσβαση και για τα οποία ο μέσος όρος των βαθμολογικών επιδόσεών τους είναι ίσος ή μεγαλύτερος από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) των τμημάτων αυτών, συνυπολογιζόμενης όπου απαιτείται και της αντίστοιχης ΕΒΕ του ειδικού μαθήματος ή των πρακτικών δοκιμασιών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι χθες η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία ανακοίνωση ότι τα ερωτήματα που επιλέχθηκαν καλύπτουν το σύνολο σχεδόν της ύλης, παρουσιάζουν κλιμάκωση ως προς τη δυσκολία και είναι παρόμοιας δυσκολίας με τα αντίστοιχα περυσινά.

Δείτε επίσης