Ελλάδα

Athens Pride 2023: Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις - Το Σάββατο η πορεία υπερηφάνειας

«Μια φορά κι έναν καιρό…» το σύνθημα της φετινής διοργάνωσης

Αθήνα, παρέλαση, μουσικό πρόγραμμα, Athens Pride, Athens Pride 2023, ΛΟΑΤΚΙ, Σύνταγμα, συναυλία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μουσική, χρώμα και ξεχωριστές εμφανίσεις θα περιλαμβάνει το φινάλε του Athens Pride 2023 μετά από την πορεία υπερηφάνειας, η οποία θα διεξαχθεί το απόγευμα του Σαββάτου 10 Ιουνίου.

Στη βραδινή συναυλία θα συμμετάσχουν γνωστοί καλλιτέχνες όπως η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Σπύρος Γραμμένος, η Μπέσυ Αργυράκη και η Χρύσα Κατσαρίνη.

Τα περίπτερα και η σκηνή του Athens Pride 2023 θα λειτουργούν κανονικά στην πλατεία Κοτζιά. «Η πολύχρωμη πορεία μας θα κατακλύσει τους δρόμους της Αθήνας, ξεκινώντας από εκεί, θα περάσει μπροστά από τη Βουλή και θα καταλήξει και πάλι στην πλατεία Κοτζιά, όπου η βραδιά θα κλείσει με τη συναυλία και το ανοιχτό πάρτι στην πλατεία», αναφέρει η ανακοίνωση για την αλλαγή που έγινε.

«Μια φορά κι έναν καιρό… δεν ακυρώθηκα! Άλλαξα Πλατεία», καταλήγει.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

12.00 - Έναρξη

17.00 - Ομιλίες

18.00 - Pre Event

19.00 - Πορεία

21.00 - Συναυλίες


Το σποτ και το μήνυμα του Athens Pride 2023

«Μια φορά κι έναν καιρό… με φώναζαν με το όνομά μου. Μπορούσα να συστηθώ χωρίς συστολή, να δείξω την ταυτότητά μου όπου θέλω και με ανέφεραν με τις σωστές αντωνυμίες και έμφυλες λέξεις.

Μια φορά κι έναν καιρό… μπορούσε ν’ αναγνωριστεί η σχέση μου. Η επιλογή ήταν μόνο δική μου και δεν αφορούσε την ταυτότητα φύλου μου, το φύλο μου ή την έκφρασή του. Γιατί μπορούσα να έχω παιδιά, γάμο και οικογένεια όπως την φανταζόμουν εγώ και όχι όπως την όρισαν άλλοι.

Μια φορά κι έναν καιρό… ήμουν εγώ. Μπορούσα και υπήρχα όπως ακριβώς ήθελα, οι γιατροί δεν επενέβησαν χωρίς την άδειά μου στο σώμα μου, δεν κρύφτηκα ποτέ στο βάθος μιας ντουλάπας και ούτε είχε σχέση η σωματικότητά μου, το φύλο μου ή τα άτομα που αγαπούσα με την αξία μου.

Μια φορά κι έναν καιρό… επέζησα. Δεν με ανάγκασαν να φύγω από έναν κόσμο που ποτέ δεν έκανε χώρο για μένα. Φορούσα ό,τι ήθελα, πήγαινα όπου ήθελα και γύρναγα ό,τι ώρα ήθελα. Οι δείκτες δολοφονίας, αυτοκτονίας και εκφοβισμού δεν ήταν μεγαλύτεροι για άτομα σαν εμένα.

Μια φορά κι έναν καιρό… δε φοβόμουν. Δε φοβόμουν να υπάρξω, να χαρώ, να ζήσω. Δεν φοβόμουν να είμαι εγώ.

Όπως πάντα, το συγκεκριμένο παραμύθι διαβάζεται μέσα σε κλειστές ντουλάπες, γράφεται σε κρυμμένα ημερολόγια και εκμυστηρεύεται στο πουθενά… μέχρι τώρα. Γιατί τώρα… Τέλος τα παραμύθια.

Στις 10 Ιουνίου θα βγούμε στον δρόμο όπως κάθε χρονιά, για να γιορτάσουμε, να θυμηθούμε και να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας οφείλεται:

Για να έχουμε τις οικογένειές μας στο φως, για να αγαπάμε ελεύθερα, χωρίς ντροπή, για να μας ανήκουν τα σώματά μας, για να αποφασίζουμε εμείς για εμάς, για να μην δολοφονούμαστε στους δρόμους, για να μη φοβόμαστε για τη ζωή μας, για να μπορούμε να πούμε στα παιδιά μας

Μια φορά κι έναν καιρό… διεκδίκησα και πέτυχα».


Δείτε επίσης