Ελλάδα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας λόγω του Athens Pride 2023

Πού θα απαγορεύεται η στάθμη και η στάθμευση - Η έκκληση της ΕΛΑΣ

Αθήνα, τροχαία, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, κέντρο, οδηγοί, απαγόρευση κυκλοφορίας, αστυνομία, στάση, στάθμευση
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε ισχύ θα τεθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο (10.06) στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της διεξαγωγής εκδηλώσεων στο πλαίσιο του Athens Pride 2023.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση θα πραγματοποιηθεί προσωρινή και σταδιακή απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης αυτών από τις 5 μ.μ έως το τέλος των εκδηλώσεων του Athens Pride, στην οδό Αθηνάς, στο τμήμα από την οδό Σοφοκλέους έως την πλατεία Ομονοίας.

Την ίδια ώρα η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στις ανωτέρω οδούς κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Πρόσφατα οι διοργανωτές ανακοίνωσαν την απόφαση μετακίνησης της κεντρικής εκδήλωσης του Athens Pride 2023 από το Σύνταγμα, όπου διεξάγεται τα τελευταία χρόνια, στην πλατεία Κοτζιά. «Αυτό αποφασίστηκε με δεδομένη την παρουσία του περιπτέρου της Νέας Δημοκρατίας στην πλατεία Συντάγματος. Για λόγους ασφάλειας, παραγωγής, χωροταξικών θεμάτων, καθώς και πολιτικής ουδετερότητας του θεσμού του Athens Pride πήραμε την απόφαση να μην ακυρωθεί ή αναβληθεί το Athens Pride 2023, αλλά αντ’ αυτού να μετακινηθεί στην πλατεία Κοτζιά και να πραγματοποιηθεί κανονικά στις 10 Ιουνίου», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές.


Δείτε επίσης