Ελλάδα

Χριστίνα Ιορδανίδου: Το πρώτο «παιδί του σωλήνα» στην Ελλάδα έγινε μαμά

Η δημοσιογράφος είναι το πρώτο παιδί στην Ελλάδα που γεννήθηκε με εξωσωματική γονιμοποίηση

Χριστίνα Ιορδανίδου, παιδί του σωλήνα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Σε πελάγη ευτυχίας πλέουν ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής του ΣΚΑΪ Γιώργος Γρηγοριάδης και η σύντροφός του, επίσης δημοσιογράφος, Χριστίνα Ιορδανίδου, καθώς η τελευταία έφερε στον κόσμο τα διδυμάκια τους!

Ο ίδιος ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, μες στην εβδομάδα, γνωστοποίησε στα social media τα χαρμόσυνα νέα, με σχετική φωτογραφία που πόσταρε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram.

Ποια είναι η Χριστίνα Ιορδανίδου

Πίσω από αυτά τα πανέμορφα διδυμάκια κρύβεται μια ιστορία που δείχνει την δύναμη της επιστήμης καθώς η μητέρα τους, δημοσιογράφος Χριστίνα Ιορδανίδου είναι το πρώτο «παιδί του σωλήνα» στην Ελλάδα, ενώ και η ίδια έφερε στον κόσμο τα παιδιά της με την μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Ήταν 20 Ιανουαρίου του 1982, όταν ήρθε στον κόσμο η μικρή Χριστίνα με καισαρική τομή και ζύγιζε 3 κιλά και 100 γραμμάρια.

Η μητέρα της Στέλλα Ιορδανίδου προσπαθούσε για περίπου 10 χρόνια να μείνει έγκυος, μετά από ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Η έρευνά της την οδήγησε στην Αγγλία και στο εργαστήριο του Δρ. Πατρικ Στεπτοου και αποφάσισε να δοκιμάσει τη νέα μέθοδο, για την οποία υπήρχαν αντιρρήσεις τόσο από την εκκλησία όσο και από κύκλους της επιστημονικής κοινότητας.

Δείτε περισσότερα στο παρακάτω βίντεο:

41 χρόνια μετά, η Χριστίνα Ιορδανίδου, που έγινε χαρούμενη μαμά διδύμων, εργάζεται ως δημοσιογράφος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του OPEN.

Δείτε επίσης