Ελλάδα

Λασίθι: Ποιοι ήταν οι αστυνομικοί που απαγχονίστηκαν και τι έγραφαν στα σημειώματα

Ο ένας είχε πάρει μετάθεση για να υπηρετήσει στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λασιθίου και ο άλλος υπηρετούσε στην Αττική και έκανε διακοπές στη Σητεία

ασθενοφόρο, ΕΚΑΒ, Λασίθι, αυτοκτονία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στο φως της δημοσιότητας έρχονται νέα στοιχεία για τη διπλή τραγωδία στο Λασίθι της Κρήτης, με τους δύο αστυνομικούς που αυτοκτόνησαν μέσα διάστημα μιας ώρας.

Όπως μεταδίδει το neakriti.gr, οι δύο αστυνομικοί, ηλικίας 34 και 35 ετών, που απαγχονίστηκαν στο Λασίθι, άφησαν πίσω τους σημειώματα πριν προχωρήσουν στο απονενοημένο διάβημα.

Ο ένας αστυνομικός έβαλε τέλος στη ζωή του στη θέση Καλό Χωριό και ο δεύτερος σε περιοχή της Σητείας.

Ο πρώτος, ο οποίος ήταν παντρεμένος χωρίς παιδιά και είχε καταγωγή από τη Βόρεια Ελλάδα, είχε έλθει με μετάθεση για να υπηρετήσει στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λασιθίου, στον Άγιο Νικόλαο. Ο 34χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος στο Καλό Χωριό, με τους συναδέλφους του να κάνουν λόγο για μία ήρεμη προσωπικότητα. Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, ήταν εκείνος που έκανε έρευνες με τη συνοδεία ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου.

Ο δεύτερος αστυνομικός, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες υπηρετούσε στην Αττική, ήταν άγαμος. Είχε αναρρωτική άδεια και είχε κατέβει για διακοπές στη Σητεία, ενώ βρέθηκε απαγχονισμένος σε χωράφι στην περιοχή Εσταυρωμένος κάτω από μία ελιά.

Οι δύο υπηρετούντες στην ΕΛΑΣ βρέθηκαν νεκροί με διαφορά μίας ώρας, ενώ όλα συγκλίνουν ότι τα δύο τραγικά περιστατικά δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, εκτός βέβαια από το γεγονός ότι επέλεξαν τον ίδιο τρόπο να θέσουν τέρμα στη ζωή τους.

Προανάκριση για τα αίτια των δύο αυτοκτονιών διενεργούν το Α.Τ. Σητείας και το Α.Τ. Αγίου Νικολάου.

Δείτε επίσης